ERGO MIYC Kış Trofesi İkinci Ayak Yarışları

Güncelleme Tarihi:

ERGO MIYC Kış Trofesi İkinci Ayak Yarışları
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2013 16:38

Marmaris Uluslararası Yat Kulübü tarafından düzenlenen ERGO MIYC Kış Trofesi İkinci Ayak Yarışları, Marmaris ilçesinde başladı.

Yat Kulübü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Marmaris Körfezi'nde yapılan ve iki gün sürecek yarışlara Türkiye'nin değişik yerlerinden 27 yelkenli yat ile yaklaşık 220 yatçı katıldı. Yarışların IRC-1 (Uluslararası Yarış Klasmanı), IRC-2 ve IRC-3 olmak üzere üç sınıfta gerçekleştirildiği belirtildi.

Sabah saatlerinde yarış komitesini taşıyan teknenin denize açılarak yarış parkurunu belirleyen dubaları yerleştirmesinin ardından, Netsel Marina'da bağlı bulunan yelkenli yatlar körfeze çıktı.
Yatların Cennet Adası açıklarında toplanmasının ardından bir süre önce Bodrum'da gerçekleştirilen yarışta hayatını kaybeden yelkenci Burçin Hazarhun anısına saygı duruşunda bulunuldu, denizci geleneklerine göre suya çelenk bırakıldı.

Körfezde bir süre antrenman turları atan yelkenliler, uygun rüzgarın çıkmasının ardından yarışa başladı. Dubaların etrafından dolaşarak bitiş noktasına ulaşmaya çalışan yatlar, açtıkları değişik renklerdeki yelkenleriyle güzel görüntüler oluşturdu. Kıyıdaki vatandaşlar da yatları ilgiyle izledi.

Marmaris Uluslararası Yat Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Halit Kesgin, gazetecilere yaptığı açıklamada, çok güzel havada yarış yaptıklarını söyledi.
Yarışlara Marmaris'in yanı sıra İstanbul, İzmir, Ankara ve Eskişehir'den yatçıların katıldığını bildiren Kesgin, etkinliğin kış dönemi olması nedeniyle durgun günler geçiren turistik ilçeye bir nebze de olsa hareket kazandırdığını kaydetti.

Yarın koy dışı yarışının yapılmasının ardından ERGO MIYC Kış Trofesi İkinci Ayak Yarışları'nın sona ereceği, sonuçların ise hakem heyetinin yapacağı değerlendirmenin ardından açıklanacağı bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!