Ergani'nin 40 köyünü dolu vurdu üretici perişan

Güncelleme Tarihi:

Erganinin 40 köyünü dolu vurdu üretici perişan
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2016 12:53

Ceviz üretimi ve üzüm bahçeleri ile anılan Diyarbakır’ın Ergani ilçesi geçtiğimiz günlerde, büyük bir ‘afet’ yaşadı. İlçede ve bağlı köylerde yağan dolu tarım alanlarına büyük zarar verdi. 87 yaşındaki Erganili Mustafa Ulaş “Hayatım boyunca böyle bir şey ne gördüm ne yaşadım” dedi. Yağan dolu nedeni ile cevizlerin dahi parçalandığı görüldü.

Haberin Devamı

Ergani ve köylerinde üretim yapan yüzlerce aile, yaşadıkları doğal afet konusunda ilgili bakanlığın yardım etmesini istiyor.
40 KÖYÜ VURDU
Geçtiğimiz Cuma günü öğleden sonra yağan dolu, ilçe merkezi ve 40 kadar köyünde etkili oldu. 20 dakika boyunca yağan dolu, ekili arazilerde büyük bir tahribat yarattı.
Köylüler, “Çalışabileceğimiz ne ekin ne arazi kaldı” diyor.

ÖMRÜMDE BÖYLE BİRŞEY GÖRMEDİM
87 yaşındaki Mustafa Ulaş yaşadıklarını “Hayatım boyunca bu mevsim de ilk defa böyle bir yağışın olduğuna tanıklık ediyorum. Zararımız çok büyük, hiçbir şeyimiz kalmadı .

YETKİLİLERE ULAŞMAK İSTEDİK
Ulaş, dün Diyarbakır'a gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’a ulaşmak istediklerini, ancak yoğun güvenlik önlemleri nedeni ile başarılı olamadıklarını söyledi.

Haberin Devamı

KARA KIŞI YAŞIYORUZ

Ulaş “Her yerde bahar yaşanıyor. Biz ise bahar da kara kış yaşıyoruz” şeklinde konuştu. Ergani’de, ceviz üretimi yanı sıra, domates, biber, patlıcan, buğday, arpa ve mercimek üretimi de yapılıyor. İlçede, üzüm bahçeleri de bulunuyor. Anılan alanların, meydana gelen dolu yağışından büyük zarar gördüğü belirtildi.

 

BAKMADAN GEÇME!