Engin Kratzer: Teniste 2000 yılı planlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Engin Kratzer: Teniste 2000 yılı planlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 1999 00:00

Engin KRATZER
Haberin Devamı

Bugünlerde Tenis Federasyonu ve TÜTEGEF (Türk Tenisini Eğitim ve Geliştirme Vakfı) 2000 yılının faliyet programını planlıyor. Ulusal turnuvalar, milli maçlar, kamplar, Uluslararası yurtiçi ve yurt dışı organizasyonlar, ikili karşılaşmalar....

Bu yoğun tenis takviminde federe kulüpler için kuşkusuz en önemli olması gereken faliyet deplasmanlı tenis ligidir. Her kulübün prestiji ve vitrini ligde aldığı sonuca göre değerlendirilir. Türkiye Deplasmanlı Tenis Ligleri 1985 yılından bu yana federasyon patronajında organize ediliyor. Birkaç senedir, kaliteli yabancı tenisçilerin katılımı ve uluslararası alanda her geçen gün daha başarılı olan Türk tenisçilerinin takımlardaki etkileriyle tenis ligimiz güçlenmiştir. Sezonun Şubat, Mart, Nisan, Mayıs aylarında oynanan birinci devre maçları Davis Kupası ve Fed Cup gibi büyük önem taşıyan milli karşılaşmaların hazırlık kampları ve maçlarıyla çatışmaktadır. Ayrıca iklim olarak çoğu kez yağmurlu geçen bu dönemde bütün yük bazı kulüplerin kapalı kartlarına yoğunlaşıyor. Zaten az sayıda bulunan kapalı kartlar o dönemde üye tenisin ve takım antrenmanlarına tahsis edilmiş oluyor.

İKİNCİ RANDEVU ZORLUYOR

Gruplarda birinci ve ikinci olan takımlar Ağustos ayında Play-off için tekrar toparlanıp şampiyonluk için biraraya geliyorlar. Tabii ikinci randevu kulüplerin bütçelerini hayli zorluyor.

Geçen gün liglerden sorumlu tecrübeli yılların idarecisi Rafet Çaltuğ ağabeyim ile yaptığım görüşmede kendisinin 2000 yılına yeni bir lig statüsünün arayışı içinde olduğunu ifade etti. Ben de kendisine Fransa ligini örnek verdim. Dünya Davis Cup Şampiyonu olan bu ülkenin lig maçları sadece bir kez yılın sonunda (Kasım- Aralık başı) oynanmakta. Tek devreli eleme olarak oynanan lige en iyi 8 takım fikstür usulü katılıyor.

Fransa ligi kıran kırana geçiyor. ATP ve WTA sıralamalarındaki en iyi erkek ve bayan tenisçiler uluslararası sezonun bu döneminde fazla turnuva olmadığı için rahatlıkla lige katılabiliyorlar. Böylece kulüplerde bu kaliteli tenisçileriyle güvenilir sözleşmeler imzalayabiliyorlar. İlk 8 takıma giremeyen diğer kulüp takımları ise yine aynı sistemde ön eleme oynuyorlar. Ülkemizde her yıl daha yoğunlaşan uluslararası etkinlikleri göz önünde tutarsak tek devreli lig sistemini hayata geçirmemiz gerekecektir.

Dünya erkekler sıralaması

1- Andre Agassi (Amerika)

2- Yevgeny Kafelnikov (Rusya)

3- Pete Sampras (Amerika)

4- Todd Martin (Amerika)

5- Gustavo Kuerten (Brezilya)

6- Marcelo Rios (Şili)

7- Grek Rusedski (İngiltere)

8- Richart Krajicek (Norveç)

9- Tim Henman (GBR)

10- Alex Corretia (İspanya)

Dünya bayanlar sıralaması

1- Martina Hingis (İsviçre)

2- Lindsay Davenport (Amerika)

3- Venus Williams (Amerika)

4- Serana Williams (Amerika)

5- Monica Seles (Amerika)

6- Mary Pierce (Fransa)

7- Barbara Schett (Avusturya)

8- Amanda Coetzer (G.Afrika)

9- Julia Halard-Decugis (Fransa)

10- Natahalia Tauziat (Fransa)



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!