Enes suçladı Akkaş reddetti

Güncelleme Tarihi:

Enes suçladı Akkaş reddetti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2015 22:59

Milli formayı giymek istemediği suçlamasına uğrayan yıldız basketbolcu, ABD’den yaptığı çıkışta, “TBF Direktörü Akkaş, benden siyasi tweet atmamamı istedi” dedi.

Haberin Devamı

MİLLİ formayı giymesi yılan hikayesine dönen Enes Kanter, Milli Takım Direktörü Barbaros Akkaş’ın kendisine siyasi tweetleri bırakmasını söylediğini savundu.
Hürriyet’te dün yer alan “Enes Kanter krizi büyüyor” haberinin ardından Cihan Haber Ajansı’na konuşan yıldız basketbolcu, “Bir sporcunun nasıl düşüneceğine TBF veya ülkeyi yönetenler karar veremezler. İnsan düşündüğünü ifade edemiyorsa bu, korku imparatorluğu kurmak isteyenlerin ayıbıdır. Ben Hocaefendi’yi sevdiğimi söylemekten endişe etmiyorum” dedi.
Geçtiğimiz martta Akkaş’ın ABD’ye geldiğini söyleyen Kanter, görüşmelerini şöyle anlattı:
“Oklahoma’da maçımı izledi. Yemeğe davet ettim. 2 saat konuştuk. Attığım tweet’lerden bahsetti. Bana daha az siyasi olmamı tavsiye etti. Ben ve menajerim, görüşlerimin özel hayatım ile ilgili olduğunu söyledik. Bize hak verdi. Ama gördüm ki, federasyon siyasi görüşlerimden ciddi manada rahatsız.”

Haberin Devamı

‘TÜRKİYE’DEKİLER RAHATSIZMIŞ’

Nisan veya mayıs ayında Akkaş’ın bu kez Chicago’ya geldiğini belirten Enes Kanter, “Ben yoktum. Menajerlerimle konuşmuşlar. Attığım tweet’lerden duyulan rahatsızlıkları dile getirmişler. Türkiye’dekilerin bu konuda ciddi rahatsız olduklarını söylemişler” diye konuştu.

‘SİYASET LAFI ETMEDİM’

HÜRRİYET’e konuşan Barbaros Akkaş ise Enes’in siyasi tweet atmaması konusunda kendisini uyardığı iddialarını reddetti. Akkaş, şunları söyledi...
“Evet mart ayında ABD’de Enes’i ziyaret ettim. Yanında ağabeyi de vardı Milli Takım’a gelmek istediğini de söyledi. Ama Enes hep geleceğim deyip gelmiyordu. Ona sadece, ‘Çok başarılı bir sezon geçiriyorsun fakat attığın tweetlerle daha fazla konuşuluyorsun’ dedim. ‘Siyasi tweet atma’ gibi bir sözüm asla olmadı.”

NE ÖZRÜ?

KANTER, Twitter paylaşımından sonra kendisini Cumhurbaşkanı’ndan özür dilemeye çağıran Erdenay’a, “Özür dilenecek bir şey yapmadım. Allah’ın ıslah etmesi temennisinde bulundum” yanıtı verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!