Ender'den taraftara övgü

Güncelleme Tarihi:

Enderden taraftara övgü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2011 14:55

Beko Basketbol Ligi takımlarından Galatasaray Medical Park'ın oyun kurucusu Ender Arslan, Küçükçekmece'de 2008 yılından bu yana devam eden "Küçük İstanbul Buluşmaları" adlı söyleşiye katıldı.

Haberin Devamı

Türkiye'yi uluslararası turnuva ve maçlarda başarıyla temsil eden milli basketbolcu Ender Arslan yüzlerce lise öğrencisiyle bir araya geldi.

Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen söyleşide, ünlü basketbolcu, hayatı, basketbol tutkusu, başarı sırları ile ilgili olarak öğrencilerin soruları yanıtladı. Söyleşiye, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin İpek ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Nail Bölükbaşı da katıldı.

"HİPERAKTİF BİR ÇOCUKTUM"

Sunuculuğunu Süreyya Akkaya'nın yaptığı programda, katılımcılara ünlü basketbolcunun yaşamından kesitleri içeren bir sinevizyon gösterisi izletildi. Basketbola küçük yaşta başladığını söyleyen Arslan, "Küçükken çok hareketli, hiperaktif bir çocuktum. Öğretmenlerimden tuvalete gitmek için izin istiyor, sıraların üstünden geçiyordum. Öğretmenlerim sürekli aileme bu çocuğu spora yönlendirin diye tavsiyede bulunuyormuş. Basketbola başlamam aslında biraz tesadüf oldu. Ben futbol istiyordum ama ailem basketbolu daha uygun gördü. 9 yaşımda Efes Pilsen Yaz Okulu'nda basketbola başladım" diye konuştu.

Haberin Devamı

"GALATASARAY'IN MÜTHİŞ TARAFTARI VAR"

Efes Pilsen'in altyapısında yetişen ve bu yıl Galatasaray'da oynamaya başlayan başarılı oyun kurucu bu takımda oynamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bundan sonraki basketbol yaşamımda, uzun bir süre daha Galatasaray'da kalmayı umuyorum. Çünkü burada oynadığım basketbolla çok mutluyum. Bu takımın öyle bir taraftarı var ki mükemmel ve inanılmaz. Maçlardan ne sonuç alırsak alalım, her zaman takımının arkasında duruyor, destekliyor. Bu da bizlere başarı getiriyor. Bu sezon Galatasaray olarak iyi bir sezon geçiriyoruz" dedi.

"FATİH TERİM HAYRANIYIM"

Genç oyun kurucu, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'e hayranlığını da dile getirerek, "Fatih Terim'in büyük hayranıyım. Türkiye'de yapılmayan birçok şeyi o yaptı. Kendisi Türkiye'nin gelmiş geçmiş en iyi antrenörüdür" şeklinde konuştu.

"ŞİKE YAPANLAR CEZASINI ÇEKSİN"

Söyleşiye, annesi Tülay Arslan ve babası Muammer Arslan'la (CIOFF Türkiye Genel Sekreteri) birlikte katılan Ender Arslan, futbolda şike iddiaları ile ilgili olarak da, "Umarım, futbola şike karışmamıştır. Bu sorunlar çözülsün ve herkes ait olduğu yere dönsün. Eğer şike iddiaları doğruysa da herkes cezasını çeksin" diyerek cevap verdi.

Haberin Devamı

Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Arslan, "Size göre en iyi oyun kurucusu kim" sorusuna, başarılarla dolu bir kariyere sahip ünlü basketbolcu Kerem Tunçeri ve takım arkadaşı Tutku Açık'ın isimlerini verirken, birlikte çalıştığı teknik adamlar arasında en büyük desteği ve basketbol anlayışını başarılı antrenör Oktay Mahmudi'den aldığını dile getirdi.

"ÇOK ÇALIŞIN VE HAZIR OLUN"

Arslan, başarı sırrının çok çalışmak olduğunu belirterek, öğrencilere "Çok çalışın. Bir şeyi başarmak için yetenek de önemli ama çalışmak, istemek ve hazır olmak daha önemli" diyerek tavsiyelerde bulundu. Ünlü basketbolcu öğrencilerin Galatasaray armalı atkılarını da imzaladı.

Haberin Devamı

Söyleşi sonunda Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı İpek ve Milli Eğitim Müdürü Bölükbaşı ünlü basketbolcuya çiçek ve plaket verdi. İpek, "Basketbolla ilgili birisi olarak, Ender Arslan'ı takdirle izliyorum. Kendisi Ulu Önder Atatürk'ün "Ben sporcunun zeki ,çevik ahlaklı olanını severim" sözünden hareketle gençlerimize ciddi manada örnek oluyor. Bundan sonraki meslek yaşamında başarılar diliyorum" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!