En ucuz balık hamsi en pahalısı kalkan

Güncelleme Tarihi:

En ucuz balık hamsi en pahalısı kalkan
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2002 02:02

Denizlerde av yasağının kalkmasıyla birlikte, balıkçı tezgáhlarını taze balıklar doldurmaya başladı. Hamsi her zaman olduğu gibi en ucuz balık olarak tezgáhlarda yerini alırken, kalkan lüks olma özelliğini koruyor.

BALIK avlama sezonunun 1 Eylül'de açılmasıyla birlikte, balıkçı tezgáhlarında çeşit çeşit taze balıklar yerlerini aldı. Kilosu iki milyon liraya hamsi en ucuz, kilosu 30 milyon liradan satılan kalkan ise en pahalı balık oldu. Kumkapı'da balıkçılık yapan Hilmi Çetin uzun bir aradan sonra tezgáhlarını taze balıkla doldurmanın keyfini yaşadıklarını belirterek, şöyle dedi:

‘‘Avlanma sezonunun açılmasıyla birlikte İstanbullulara ucuz ve taze balık satabileceğiz. Bu sezon lüfer oldukça bol. İlk gün fiyatlarımız biraz yüksekti. Ama balığın bollaşmasıyla birlikte fiyatlar oturuyor. Pahalı olduğu için et ve tavuk yiyemeyenleri balık almaya davet ediyorum. Hem daha sağlıklı, hem de ucuz.’’

110 kiloluk yayın 1 hafta uğraştırdı

KAYSERİ'deki balıkçılar av sezonunu, 3.5 metre boyunda ve 110 kilo ağırlığındaki dev yayın balığıyla açtı. 23 yıldır balıkçılık yapan Remzi Yıldırım, Metin Alevci ve Kutlay Yıldırım, Kızılırmak'ta bir hafta takip ettikleri çok iri yayın balığını sonunda yakalamayı başardı. Remzi Yıldırım, ‘‘Bizi uğraştırdı ama zahmetlerimize değdi. 3.5 metrelik bu dev balık, şimdiye kadar yakaladıklarımızın en irisi. Cuma gününe kadar balığımız havuzda ziyaretçilerini bekliyor. Cuma günü de hayırlısıyla kesip, Kayserililere satacağız’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!