En iyisi Sharapova

Güncelleme Tarihi:

En iyisi Sharapova
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2011 00:00

Roma Açık Tenis Turnuvası'nın kadınlar finalinde, 6 numaralı seribaşı Avusturyalı Samantha Stosur'u 6-2 ve 6-4'lük setlerle 2-0 yenen 7 numaralı seribaşı Rus Maria Sharapova, şampiyon oldu.

KUPA SHARAPOVA'NIN - FOTO GALERİ

İtalya'nın başkenti Roma'daki “Foro Italico” bölgesinde yer alan toprak kortlarda düzenlenen ve toplam 4 milyon 800 bin dolar ödüllü turnuvanın sekizinci ve son gününde, ilk olarak Avusturyalı Samantha Stosur ile Rus Maria Sharapova arasında kadınlar finali yapıldı.

Roma'daki yoğun yağış nedeniyle yerel saatle 14.00'te başlaması gereken final mücadelesi, 3 saat gecikmeyle start aldı.

Mücadelenin ilk setinde, Sharapova oyuna ağırlığını koyan isim olurken, ilk servislerinden aldığı puanla Avusturyalı rakibine yüzde 62'ye yüzde 38'lik bir oran tutturdu ve ilk seti 6-2 kazandı.

İkinci sette maça ısınan 6 numaralı seribaşı Stosur, Sharapova'nın servisini kırsa da beşinci oyunda kendi servisini kırdırarak, rakibinin avantajı yakalamasını sağladı. Avantajını iyi kullanan Rus raket, sonraki bölümler servis oyunlarını alarak, ikinci seti de hanesine 6-4 olarak yazdırdı ve 2011 Roma Açık'ta ipi göğüsledi.

Maç 1 saat 23 dakika sürerken, Sharapova 2 ace, Stousur ise 1 ace ile doğrudan puan aldı.

Roma Açık'ta ilk defa mutlu sona ulaşan Maria Sharapova, 380 bin dolarlık para ödülünün de sahibi oldu.

Sharapova'nın şampiyonluğuyla Roma Açık'ta iki sezon aradan sonra tekrar bir Rus raket zirveye çıktı.

Turnuvanın 2009 yılında Rus Dinara Safina Roma'da şampiyonluğa ulaşırken, geçen sene de İspanyol raket Maria Jose Martinez Sanchez, şampiyon olmuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!