En iyi Şampiyona Türkiye'de olcak

Güncelleme Tarihi:

En iyi Şampiyona Türkiyede olcak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2009 13:49

Türkiye'de 28 Ağustos-12 Eylül 2010 tarihleri arasında düzenlenecek 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nın kura çekimi İstanbul'da yapıldı.

Haberin Devamı

Çırağan Palace Kempinski Oteli'nde görkemli bir organizasyonla gerçekleştirilen kura çekimine, eski Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, İstanbul Valisi Muammer Güler, Uluslararası Organizasyonlardan Sorumlu Başkoordinatör Mehmet Atalay, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel ve yönetim kurulu üyeleri, FIBA Başkanı Bob Elphinston ve FIBA Yönetim Kurulu üyeleri, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Togay Bayatlı, şampiyonada yer alacak ülkelerin basketbol federasyonu temsilcileri ile gazeteciler katıldı.

ELEME GRUBU MAÇLARI 4 KENTTE OYNANACAK

Eleme grubu maçları 28 Ağustos-5 Eylül 2010 tarihleri arasında Ankara, Kayseri, İstanbul ve İzmir'de oynanacak şampiyonada finaller ise İstanbul'da yapılacak.

Grup maçlarının ardından, gruplarında ilk 4 sırayı alacak takımların katılacağı, Türkiye Basketbol Federasyonu'nun da önerisiyle FIBA Yönetim Kurulu'nun aldığı kararla formatı değiştirilen 8'li final maçları 4 güne yayılacak.
Aynı değişiklik doğrultusunda şampiyonanın final maçının oynanacağı son günde ise üçüncülük-dördüncülük ve beşincilik-altıncılık maçları da yapılacak.

Şampiyonada 6'şar takımdan 4 grupta oynanacak birinci tur gruplarına, rekabet düzeyine göre her kıtadan dengeli dağılım yapıldı.

Şampiyona formatı gereği, aynı grupta Avrupa kıtasından en fazla 3, Amerika kıtasından ise en fazla 2 takım bulundu.

ELPHINSTON: “EN İYİ ŞAMPİYONANIN TÜRKİYE'DE YAŞANACAĞINI
DÜŞÜNÜYORUM”

FIBA Başkanı Bob Elphinston, Türkiye'deki şampiyonada yeni rekorlar kırılacağını ifade ederek, şampiyonanın televizyonlardan 124 ülkede izleneceğini, milyonlarca insanın da internette www.fiba.com üzerinden şampiyonayı takip edebileceğini bildirdi.

2008 Pekin Olimpiyatları'nda basketbolun en çok seyredilen 2. spor branşı olduğunu ifade eden Elphinston, Türkiye'deki organizasyonun, basketbolu dünyada daha popüler kılacağını anlatarak, özetle şunları kaydetti:
“FIBA olarak özellikle Türk hükümetine, İstanbul, Ankara, İzmir ve Kayseri'ye teşekkür etmek istiyoruz. Onların finansal ve lojistik desteği ile katkıları başarı için çok önemli. Turgay Demirel ve arkadaşlarını kutlamak istiyorum. Bu gerçekten de herkesin bir araya geldiği önemli bir etkinlik olacak. Bugüne kadar yapılan en iyi Dünya Şampiyonası'nı Türkiye'de yaşayacağımızı düşünüyorum.”

Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel de bu büyük organizasyona ev sahipliği yapmaktan ve FIBA Yönetim Kurulu ile şampiyonaya katılımcı ülkelerin İstanbul ziyaretinden onur duyduklarını ifade ederek, “2010 Dünya Şampiyonası hakkında beklentilere olumlu yanıt verdiğimizi umuyorum. 4 kentte 24 ekip yarışacak. Kentlerimizin her biri bu sevdiğimiz sporu karşılamak için hazırlandı. Gerek oyuncuların, gerek sporcuların, gerekse izleyicilerin en iyi koşullarda maçlara katılmasını sağlayacağız. Sporumuzu tüm dünyaya göstermek istiyoruz” şeklinde konuştu.

ORGANİZASYON DANS GÖSTERİLERİYLE BAŞLADI

Kura çekimi, Anadolu Ateşi Dans Grubu'nun Türkiye motiflerinin yer aldığı gösterileriyle başladı.

Şampiyona tarihinin kısaca anlatıldığı video gösteriminin ardından FIBA Başkanı Elphinston ve Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel konuşma yaptı. Konuşmaların ardından ünlü balet Tan Sağtürk dans gösterisi yaptı.

MASKOT VAN KEDİSİ TANITILDI

Kura çekimi öncesi 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nın maskotu tanıtıldı.

Gözlerinin biri mavi, diğeri yeşil olan, üzerinde 10 numaralı Türk Milli Takımı forması bulunan maskot Van kedisi sahnedeki yerini aldı.
Maskot kedi sahneden inip FIBA Genel Sekreteri Patrick Baumann ve Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel'i sahneye çıkardı.
Maskotun ismi ocak ayından itibaren şampiyonanın resmi web sitesi üzerinde yapılacak oylamayla belirlenecek.

Maskotun tanıtımının ardından da grup kuralarının çekimi başladı. Kura çekimi sırasında ismi çıkan ülkenin kısa video gösterimleri yapıldı.
Diğer yandan, kura çekimi sırasında kupa da sahnede yer aldı.

Kura çekiminin ardından son bir konuşma yapan FIBA Genel Sekreteri Baumann, şampiyonada mücadele eden tüm ülkelere başarılar dileyerek, Türkiye'ye konukseverliği için teşekkür etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!