"En iyi dereceyi almak istiyoruz"

Güncelleme Tarihi:

En iyi dereceyi almak istiyoruz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2012 12:34

Alt Yapı Kadın Milli Takımlar Menajeri Çiğdem Oktay, Hollanda’da düzenlenecek U17 Yıldız Kızlar Dünya Şampiyonası’ndaki rakiplerimizi değerlendirdi.

Haberin Devamı

17-26 Ağustos tarihleri arasında Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da düzenlenecek U17 Yıldız Kızlar Dünya Şampiyonası’nda mücadele edecek U17 Yıldız Kız Milli Takımımızın rakipleri belli oldu. Hollanda’da çekilen kurada B Grubu’nda yer alan Ay Yıldızlılarımız, Avustralya, Brezilya, İspanya, Japonya ve Hollanda takımları ile eşleşti.

Alt Yapı Bayan Milli Takımlar Menajeri Çiğdem Oktay U17 Yıldız Kız Milli Takımımızın Dünya Şampiyonası’nda mücadele edeceği gruptaki rakipleri değerlendirdi. Oktay, yaptığı açıklamada ikinci kez düzenlenen dünya şampiyonasında ikinci kez yer alacaklarını hatırlatırken, “Gençlerimizi sadece Avrupa’da değil dünyanın en iyileri ile mücadele ettirerek yetiştirmemiz geleceği daha iyi oyuncular taşımamız açısından oldukça önemlidir. A grubuna göre daha zorlu bir grup içerisinde yer alacağız. İspanya ve Hollanda’yı iyi tanıyoruz. Japonya ise oldukça tempolu oynayan bir basketbol tarzına sahip. Tempoyu biz kontrol ettiğimizde izlemesi keyifli bir maç olacağına inanıyorum. Avustralya fiziki güce dayalı çok oyuncu ile oynayan takımı ile yerini alacaktır. Brezilya ile ilk defa karşılaşacağız” dedi.

Haberin Devamı

Hedeflerinin daha yukarı dereceler almak olduğunu söyleyen Oktay, “Grupta ilk sekize girebilmek için en iyi şekilde mücadele edeceğiz. Bunu başardıktan sonra ise yan grup maçları ile daha yukarı derecelere çıkacağımıza inanıyorum. Hedefimiz takımımızın 2010 yılında aldığı ilk derecen yukarıya taşımak ve oyuncularımızı dünyanın en iyileri sıralamalarında şimdiden yerlerini almaya başlamalarını sağlamaktır” diyerek sözlerini tamamladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!