'En çok taraftar kimde?' anketi yapıldı

Güncelleme Tarihi:

En çok taraftar kimde anketi yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2009 15:30

Konsensus, Türkiye'nin taraftar haritasını çizdi. Araştırmaya göre, en "aslan" taraftar Galatasaray'da.

Haberin Devamı

Transfer borsasında hareketli günler

Fenerbahçe ve Galatasaray'ın rakiplerini tanıyalım

 Bir takımın taraftarı olduğunu söyleyenlerin yüzde 40.6'sı Galatasaraylı. Galatasaray'ın ezeli rakibi Fenerbahçe yüzde 32'yle taraftar liginde ikinci sırada yer aldı. Ankette Türkiye'de siyah-beyaz renklere gönül verenlerin oranının ise yüzde 17.4 olduğu ortaya çıktı.

Trabzonspor'un oranı yüzde 5.4'de kalırken diğer Anadolu takımlarını tutanlar yüzde 4.6'lık bir orana sahipler.

Bölgelere bakıldığında ise, İç Anadolu Bölgesi dışında 6 bölgede "Galatasaraylıyım" diyenlerin ilk sırada yer aldığı görülüyor. Cimbomluların en yoğun olduğu ilk iki bölge bölge yüzde 54.8 ile Güneydoğu ve yüzde 50.3 ile Doğu Anadolu bölgeleri olurken İç Anadolu'da sarı lacivertli renklere gönül verenler yüzde 38.6 ile ilk sırada yer alıyor.

Haberin Devamı

Takım tutmayanların da göz önünde bulundurulduğu sonuçlara bakıldığında son 7 senede Galatasaraylıların oranı yüzde 5 oranında azaldı. Fenerbahçe'de bu düşüş yüzde 1.5'da kalırken, Beşiktaş ise az da olsa taraftar oranını arttırmayı başardı.

Ancak, daha önce yapılan tüm taraftarlık anketleri gibi bu da tartışma yarattı. Fenerbahçeliler ilk sırada olduklarını iddia ediyor. Galatasaraylılar, taraftar sayısındaki düşüşü kabul etmiyor. Beşiktaşlılar ise, ezeli rakipleriyle aralarındaki farkın bu kadar çok olmadığını savunuyor.

 

Siz hangi takımı tutuyorsunuz?
Beşiktaş
Fenerbahçe
Galatasaray
Trabzonspor
Diğer

  

  

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!