Elele ikinci tura

Güncelleme Tarihi:

Elele ikinci tura
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2002 03:15

UEFA Kupası 1. tur kuraları dün Monaco'da çekildi ve 5 temsilcimizin ilk turdaki rakipleri belli oldu. 96 takımın katılımıyla gerçekleştirilen kuraya seri başı olarak katılan Fenerbahçe, İsveç'in AIK Solna, Beşiktaş Bosna-Hersek'in FS Sarajevo, Kocaelispor da Macaristan'ın Ferencvaroş takımlarıyla eşleşti.

Ankaragücü'ne İspanya'nın Alaves, Denizlispor'a ise Fransa'nın FC Lorient takımlarına rakip oldu. Kupada ilk tur karşılaşmaları, 19 Eylül ve 3 Ekim tarihlerinde yapılacak. Fenerbahçe, Beşiktaş ve Kocaelispor ilk maçları deplasmanda, Ankaragücü ve Denizlispor ise evinde oynayacak.

EŞLEŞMELER

PSG (Fra)-Ujpest (Mac), S.Lisbon (Por)-Partizan (Yug), Legia (Pol)-Utrecht (Hol), R.Betis (İsp)-Z.Chisinau (Mol), CSKA Moskova (Rus)-Parma (İta), Levski (Bul)-Brondby (Dan), Anderlecht (Bel)-Stabaek (Nor), N.Bükreş (Rom)-Heerenveen (Hol), Lazio (İta)-Xanthi (Yun), Aberdeen (İsk)-H.Berlin (Alm), Ipswich (İng)-S.Smederevo (Yug), Maccabi (Isr)-Boavista (Por), S.Prag (Çek Cum)-S.Brijeg (Bos), A.Wien (Avu)-S.Donetsk (Ukr), Chelsea (İng)-V.Stavanger (Nor), Hapoel (İsr)-Kaernten (Avu), Stuttgart (Alm)-Ventspils (Let), D.Zagreb (Hır)-Zalaegerszeg (Mac), Copenhagen (Dan)-Djurgarden (İsveç), V.Zizkov (Çek Cum)-Rangers (İsk), Vitesse (Hol)-R.Bükreş (Rom), Leeds (İng)-M.Zaporizhzhya (Ukr), Servette (İsviçre)-A.Wronki (Pol), S.Graz (Avu)-Livingston (İsk), Zeljeznicar (Bos)-Malaga (İsp), Bordeaux (Fra)-Puchov (Slovakya), S.Liberec (Çek Cum)-D.Tiflis (Gür), Leixoes (Por)-PAOK (Yun), L.Lovech (Bul)-Panathinaikos (Yun), Kızılyıldız (Yug)-Chievo (İta), H.Split (Hır)-Fulham (İng), Primorje (Slovenya)-W.Krakow (Pol), Graz (Avu)-APOEL (Kıbrıs Rum Kes), C.Vigo (İsp)-OB Odense (Dan), M.Donetsk (Ukr)-W.Bremen (Alm), Celtic (İsk)-Suduva (Lit), Porto (Por)-P.Varşova (Pol), Gomel (Belarus)-Schalke (Alm), Grasshoppers (İsviçre)-Z.St Petersburg (Rus), A.Famagusta (Kıbrıs Rum Kes)-Iraklis (Yun), Midtjylland (Dan)-Varteks (Hır), CSKA Sofya (Bul)-Blackburn (İng), Slavia Prag (Çek Cum)-E.Mouscron (Bel)

NE DEDİLER?

Fenerbahçe temkinli

UEFA Kupası 1. turunda İsveç'in AIK Solna takımıyla eşleşen F.Bahçeliler tur için temkinli konuşuyor. Genel sekreter Vedat Olcay, ‘‘Rakibin çok güçlü olmadığını biliyoruz. Tahmin ediyorum ki, turu geçeriz’’ dedi. Futbolcu Ümit Özat ise, ‘‘Şampiyonlar Ligi'ne kalamayarak taraftarımızı üzdük. Kendimizi UEFA'da affettireceğiz’’ diye konuştu.

Stoichita: En zor kurayı çektik

İSPANYOL takımı Alaves’le eşleşen A.Gücü'nün teknik direktörü Mihai Stoichita ‘‘Türk takımları arasında en zorlu kurayı biz çektik’’ dedi. Rumen hoca, ‘‘Çok güçlü bir takımla oynayacağız. Çünkü Alaves geçen sezon UEFA Kupası'nda final oynadı. Her şeye rağmen şansımız yüzde 50’’ dedi.

Düren: Turu geçeriz

BEŞİKTAŞ İletişim Komitesi Başkanı Mete Düren, Sarajevo'‘yu eleyeceklerine inandıklarını belirterek, ‘‘Bizim bu sezon UEFA Kupası'ndaki hedefimiz büyük. Rakibimiz Boşnak ve Yugoslav futbolculardan oluşuyor. Bizim için problem olacağını sanmıyorum. Turu geçeriz’’ dedi.

Çalımbay memnun

DENİZLİSPOR Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, ‘‘Lorient'i sahamızdaki ilk maçı farklı kazanıp, turu garantilemek istiyoruz’’ derken, daha önce Fransa'da Lorient'te 4 yıl forma giyen futbolcu Bülent Üçüncü, ‘‘Güçlü bir takım değil. Şanslı bir kura çektir. Tur atlarız’’ yorumunu yaptı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!