Elano attı, Keita attırdı

Güncelleme Tarihi:

Elano attı, Keita attırdı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2010 23:32

Güney Afrika'da devam eden 19'uncu Dünya Kupası'nda G Grubu maçında Brezilya, Fildişi Sahilleri'ni 3-1 yenerek puanını 6'ya çıkardı ve gruptan çıkmayı garantiledi.

İŞTE MUHTEŞEM GECEDEN KARELER

Oldukça sert geçen karşılaşmaya Galatasaray'da forma giyen 2 oyuncu damga vurdu.

Karşılaşmanın ilk yarısına hızlı başlayan Brezilya, maçın 25. dakikasında Luis Fabiano'nun golüyle 1-0 öne geçti. Skoru eşitlemek isteyen Fildişi Sahili'nde ise 31. dakikada Siaka Tiene sarı kart gördü. İlk yarı 1-0 Brezilya'nın üstünlüğü ile son buldu.

İkinci yarıda ise Brezilya maçtaki üstünlüğünü korurken, 51. dakikada Luis Fabiano kendinin ve takımının ikinci golünü attı. Brezilya bu golle maçta 2-0'lık üstünlük sağladı. Gol bulma umudunu artırmak isteyen Fildişi Sahili, 54. dakikada Aruna Dindane'nin yerine Gervinho'yu oyuna soktu. Karşılaşmanın 63. dakikasında Galatasaraylı yıldız Elano Blumer takımının 3. golünü atarak durumu 3-0 yaptı. Galataasraylı Elano attığı golden 4 dakika sonra bileğine aldığı darbe sonucunda sakatlanınca maça devam edemedi. Bunun üzerine Fildişi Sahili ise 68. dakikada Salomon Kalou'nun yerine Galatasaraylı Abdulkader Keita'yı, 72. dakikada ise Emmanuel Eboue yerine Romaric'i aldı. Galatasaraylı futbolcu Abdulkader Keita 75. dakikada sarı kart görürken, takım arkadaşı Didier Drogba ise 79. dakikada takımının ilk golünü atarak skoru 3-1 yaptı. Maçın 88. dakikasında ise Galatasaraylı Keita'nın, Kaka ile mücadelesi sırasında yerde kalmasıyla başlayan olaylar maça damgasını vurdu. Fildişili oyuncuların tepkisi altında kalan Kaka, tartışmalar yatıştıktan sonra ikinci sarı karttan gördüğü kırmızı kartla oyundan ihraç edildi.

Karşılaşmada başka gol olmayınca maç Brezilya'nın 3-1'lik üstünlüğü ile son buldu.

Gruptaki ikinci maçında Fildişi Sahili karşısından 3 puanla ayrılan grup lideri Brezilya, puanını 6'ya yükselterek gruptan çıkmayı garantiledi. Brezilya son maçını 25 Haziran Cuma günü 1 puanla grupta 3. sırada bulunan Portekiz ile karşılaşacak. 

Brezilya'nın, Fildişi Sahili'ni 3-1 mağlup ettiği maçtan sonra,

G Grubunda oluşan puan durumu şöyle;

                                                  O     P        Av
   1   Brezilya                              2      6        +3
   2   Portekiz                             1       1          0
   3   Fildişi Sahilleri                    2       1        -2
   4   Kuzey Kore                       1       0        -1

 
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!