El Purito mesajı verdi

Güncelleme Tarihi:

El Purito mesajı verdi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2012 14:42

İspanya Bisiklet Turu'nun altıncı etabını Joaquim Rodriguez kazandı. Chris Froome ikinci olurken, Alberto Contador zaman kaybetti.

Haberin Devamı

tr.eurosport.com'un haberine göre, Genel klasman favorileri açısından belirleyici olması beklenen günde Rodriguez ve Froome, Contador'u sonda yaptıkları atakla silkeleyerek büyük bir mesaj verdi.

Tarazona-Jaca arasında koşulan 175.4 kilometrelik etabın son kilometrelerinde ilk atak Chris Froome'dan geldi. Team Sky'ın Kenya asıllı Britanyalı bisikletçisi, Fransa Bisiklet Turu ve Olimpiyat Oyunları'ndaki başarısını Vuelta'ya da taşıyabildiğini gösterdi.

Froome'un atağına ilk cevap Joaquim Rodriguez'den geldi. Özellikle dik ve kısa yokuşlarda etkili olmasıyla tanınan 33 yaşındaki bisikletçi, önce Froome'u takip etti, ardından da etap zaferine giden yolu açtı. Fleche Wallonne'da ipi göğüsleyen, İtalya Bisiklet Turu'nda iki etap zaferi kazanıp son güne kadar verdiği şampiyonluk mücadelesini ikinci bitiren İspanyol isim, 2012 İspanya Bisiklet Turu'nda da iddialı olacağını bir kez daha kanıtladı.

Haberin Devamı

"El Purito" lakaplı Katusha bisikletçisi, hem etabı hem de genel klasmanda zirveyi almayı başardı. Rodriguez'in ardından Froome genel klasmanda 10 saniye farkla ikinci olurken, Alberto Contador 35 saniye farkla üçüncü bitirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!