Ekstrem sporda yedinci olduk

Güncelleme Tarihi:

Ekstrem sporda yedinci olduk
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2002 02:02

Red Bull Ekstrem Sporlar güç ve direniş müsabakalarını içeren ‘‘Volkanın Devleri’’ alternatif spor bayrak yarışmasında Türk takımı 23 takım arasında 7. oldu.

Böyle zor bir maratona ilk kez katılan Alla Turca adlı Türk ekibi elde ettikleri başarıdan dolayı 7 Eylül'de Avusturya'da düzenlenecek, Red Bull-Devlerin Devi yarışmasına davet edildi.

VOLCANO ADASI

Ektrem Spor olarak adlandırılan, güç ve direniş müsabakalarını içeren, Volkanın Devleri alternatif spor bayrak yarışmaları Sicilya'nın batısındaki Volcano Adası'nda yapıldı. Eolie Takım Adaları arasında yer alan Volcano, şimdi sönmüş olan yanardağ nedeniyle eski Romalıların Ateş Tanrısı'nın adını taşıyor. Günümüzde de tanrıların adası olarak kabul ediliyor.

Red Bull Ekstrem Spor müsbakaları işte bu adada gerçekleşti. Rüzgar Tanrısı Eolis, Deniz Tanrısı Poseidon, Avcı Tanrıça Artemis ve Ateş Tanrısı Vulcanos'un mitolojik özelliklerinden esinlenerek seçilen dört dalda, sporcular, doğanın dört elementi kara, hava, su ve ateşe karşı yarıştılar.

Kendilerine ‘‘Alla Turca’’ adını veren Türk bayrak takımı, atletizm (kros), kano, yamaç paraşütü ve bisiklette (mountain bike) diğer 22 takımla mücadele etti. Bu çetin yarışmada 23 takım arasında, biraz da şansızlıkla yedinci oldu. Şansızlık diyoruz, çünkü ilk etap olan krosta, milli atlet Münir Cura, Volkan Dağı'na tırmanırken kendisiyle birlikte gruptan kopan İngiliz atletin kurbanı oldu. Ters yola giren Münir ve İngiliz atlet hayli zaman kaybetti. Red Bull Organizasyon Komitesi, bu işaret anlaşmazlığından dolayı İngiliz atletin hatasına ayak uyduran krosçumuz Münir Cura'ya özel ‘‘Fair Play’’ ödülü verdi.

Yamaç paraşütünde Arif Kemal Buhara, 481 metre yükseklikteki Sareceno Tepesi'nden havalanırken deneyimini konuşturdu ve akrobatik hareketleri ile beğeni topladı. Kanoda, Sinan Yatağanbaba 8 kilometrelik deniz parkuru boyunca dalgalarla mücadele etti, durmadan kürek sallayarak etabı başarıyla tamamlayıp bayrağı son sporcumuz bisikletçi Gürsel Akay'a teslim etti.

İlk etapta kaybedilen zaman, diğer sporcuların telafisiyle Türk takımının gerilerden gelerek 7'inciliği elde etmesini sağladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!