Ekstrem spor tutkunları buluştu

Güncelleme Tarihi:

Ekstrem spor tutkunları buluştu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 1999 00:00

Haberin Devamı

Yamaç paraşütü, kaya tırmanma, bungee jumping, motocross ve skydiving gibi sporların yer aldığı ‘‘Extreme Sporlar Festivali'99’’ 3-5 Mayıs tarihleri arasında Club Lykia World'ün Fethiye Ölüdeniz tesislerinde yapıldı.

Durağan hayatlarından bunalan insanların, heyecan ararken yarattığı spor dalları giderek yaygınlaşıyor. Binlerce metre yukarıdan kendilerini boşluğa bırakarak altlarında uzayan manzarayı seyredenler, yine onlarca metreden ayaklarına bağladıkları elastik bir bağ ile atlayanlar, üstelik bundan oldukça da zevk alanların sayısı hızla çoğalıyor.

İLKİ DENEYENLER

Toplu halde ‘‘Extreme’’ olarak adlandırılan ve adına yakışır biçimde tehlikeli olan bu spor dallarına gönül verenler, 3-5 Mayıs tarihlerinde Fethiye Club Lykia World'de düzenlenen festivalde biraraya geldi. Dallarında usta sayılan insanların katıldığı gösteriler ve konserlerin yer aldığı etkinliklerde izleyiciler, heyecanlı denemeler de yapma fırsatını buldular.

10 kişilik yamaç paraşütü (paraliding) ekibinin rengarenk görüntüleri eşliğinde açılan festivalde, deniz uçağından 4'lü gruplar halinde atlayışlar yapan skydiving'cilerin ve bungee jumping'cilerin gösterileri nefesleri kesti.

Birçok kişi tarafından ölüm tehlikesi taşıdığına inanılan bu sporların antrenörler eşliğinde ne kadar güvenli olabileceğinin ispatlandığı festivale, branşlarında en yetkin isimler katıldı. Örneğin; kaya tırmanma dalında Boğaziçi Üniversitesi Dağcılık Kulübü öğrencileri ile Ilian Mihaliov ve Igor Pençev; Skydiving dalında dünya şampiyonu Tankut Aysel; Yamaç paraşütü dalında Escape ve Skysports takımları; Motocross dalında ise 1997 Enduro şampiyonu Sami Paker ve 1998 Enduro şampiyonu Barış Tok festivale katılan isimlerdendi.

DİZLERİM TİTREDİ

Aslında, güzel görüntü ve heyecanın arasında belki de en etkileyici olanı, dizlerim titreyerek çıktığım Babadağ'dan nefis bir sarhoşluk içerisinde yere inişim oldu. İnsan, yamaç paraşütünde yaşadığı korku ve sonrasındaki tatmin duygusundan sonra, günlük problemlerinin nasıl yersiz olduğunun daha bir farkına varıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!