Zorlu Trakya'da doğalgaz buldu

Güncelleme Tarihi:

Zorlu Trakyada doğalgaz buldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2006 14:13

Zorlu Enerji Şirketler Grubu bünyesindeki Zorlu PetroGas, Çerkezköy'de Adatepe-6 kuyusunda 950 metre derinliğinde doğalgaz buldu. Zorlu, kuyudan günlük 130-150 bin metreküp gaz üretmeyi planlıyor.

Haberin Devamı

Zorlu Enerji'den yapılan açıklamada, sondaj çalışmalarının 16 günde bitirildiği belirtildi. Açıklamada, 2005 yılında 761 milyon metreküp doğalgaz üretilen Türkiye'de, Zorlu PetroGas'ın bulduğu son kuyu ile birlikte doğalgaz üretiminin yüzde 7 artacağı kaydedildi.

Zorlu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu da açıklamada, Zorlu Grubu olarak doğalgaz arayışlarını uzun zamandır sürdürdüklerini, buldukları bu doğalgaz rezervinin motivasyonlarını daha da artırdığını belirtti.
Zorlu, “Türkiye'ye daha çok müjdeli haber vermek için çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz. Bulunan kaynak milli servettir. Umarız bundan sonraki müjdemiz milyar metreküplerle ifade edilen yeni rezervler olur ve ülkemizin

/images/100/0x0/55ea20c6f018fbb8f86cf128
doğalgazdaki dışa bağımlılığı sona erer” dedi.

Verilen bilgiye göre, Zorlu PetroGas'ın Ağustos ayında başlattığı perforeler sonucunda kuyuda yaklaşık 1250 psi rezervuar basıncı gözlemlendi ve flare hattında gaz yakıldı.

En kısa zamanda kuyuda üretim testlerine başlamaya hazırlanan Zorlu PetroGas, kuyudan günlük olarak 130-150 bin metreküp gaz üretmeyi planlıyor.

Amity Oil International'ın hisselerinin yüzde 100'üne sahip olan Zorlu Petrogas'ın sermayesinin yüzde 73'ünü Zorlu Enerji Elektrik Üretim konhtorl ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!