Zorlu, Cannes’daki fuar için 600 bin Euro harcadı, hem kendini hem Türkiye’yi tanıttı

Güncelleme Tarihi:

Zorlu, Cannes’daki fuar için 600 bin Euro harcadı, hem kendini hem Türkiye’yi tanıttı
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2011 00:00

Gayrimenkul fuarı MIPIM, Zorlu Gayrimenkul’un sponsor olduğu gece ile Cannes’da açıldı. Sponsorluk için ödediği 100 bin Euro ile birlikte fuara 600 bin Euro harcayan Zorlu Gayrimenkul, Zorlu Center ile birlikte Türkiye’nin tanıtımını da yaptı. Zorlu, fuarda gelen teklifleri de değerlendirdi.

Haberin Devamı

FRANSA’nın Cannes şehrinde düzenlenen dünyanın en prestijli gayrimenkul fuarı MIPIM, bu yıl 89 ülkeden 180 firmanın katılımıyla kapılarını açtı. Beklenen 18 bin ziyaretçi için 11 Mart’ta kadar sürecek olan fuar, bu yıl Türk gayrimenkul sektörünün büyük ilgisini çekti. Fuara gayrimenkul sektöründen yaklaşık 200 Türk ziyaretçi olarak katılırken, bu yıl stand açan Türk firmaları arasında, Torunlar GYO, Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER), Ankara merkezli NATA ve IMS yer aldı. Alman Ece ise Türkiye’deki Marmara Park Alışveriş Merkezi projesini tanıttı. Fuarın açılışına damgasını vuran şirket ise Zorlu Gayrimenkul oldu.
Açılışa 100 bin Euro
MIPIM’in 22 yıllık tarihinde bir ilk gerçekleştiren Zorlu Gayrimenkul, Zincirlikuyu’da gerçekleştirdiği Zorlu Center projesi ile 6 bin kişinin katıldığı açılış gecesine sponsor oldu. Açılış gecesinin sponsorluğu için 100 bin Euro ödediği açıklanan Zorlu’nun toplam harcamalarının ise 600 bin Euro’yu bulduğu öğrenildi. Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu, şunları söyledi: “Bu tanıtımı Türkiye’de 3 katı fiyat versem yapamazdım. 6 bin kişilik açılış gecesinin sponsorluğu için yalnızca 100 bin Euro harcadık. Bu fırsatı kaçırmadık, Türkiye’nin tanıtımı için kabul ettik. Benim pazarlama derdim yok, Türk iş adamlarının neler yapabileceğini göstermek için açılış gecesine sponsor olduk.”
10 teklif aldı
Zorlu Gayrimenkul Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Even ise, “Türkiye’nin notunun artma eğilimine girmesinin olumlu etkilerini görüyoruz. Ürettiğimiz projelere büyük ilgi var. Projelerin içinde yer almanın mümkün olup olmadığını soruyorlar ya da projenin finansmanına destek olmak isteyenler oluyor. Projeyi devralmak ya da bir kısmını satın almak şeklinde teklifler de oluyor. Bu şekilde 10 teklif aldık. Finansman desteğiyle projeye ortak olunmasına sıcak bakmadık. Açılış gecesinden sonra görüşmek isteyenlerin sayısında özellikle artış oldu.”
Ortak proje teklifi
Mehmet Even, Zorlu Center’a gelen tekliflerin dışında, Zorlu Gayrimenkul’un tecrübesiyle başka projelerde yer almak isteyenlerin de olduğunu belirterek, “Avrupa’da ortak bir proje yapmayı teklif eden yatırımcılar da oldu” dedi. Zorlu Holding Yönetim Kurulu Üyesi Emre Zorlu ise, Zorlu Center için finansman desteği anlamında gelen tekliflere sıcak bakmadıklarını ancak başka projelerde teklif getiren firmalarla ortaklık yapabilmek için değerlendirmeye aldıklarını kaydetti.

Haberin Devamı

Burhan Öcal göbek attırdı İstanbul’un silüeti yansıdı

Haberin Devamı

ZORLU CENTER’ın sponsorluğunda düzenlenen açılış gecesinde, İstanbul konseptiyle tüm ziyaretçiler buluştu. İstanbul’un resimlerle tanıtıldığı ve İstanbul konseptinin yer aldığı gecede, Türk yemeklerinden, Türk müziklerine kadar tüm ayrıntılar geceye hakimdi. Yemeklerde kebap ağırlıklı menüler hakimken, içecek olarak rakı gayrimenkulcülere tanıtıldı. Menüyü gecenin düzenlendiği otelin aşçılarıyla, Türkiye’den aşçılar hazırladı. Rakı bardakları, çay bardakları, kuruyemiş, içkiler, baharatlar da Türkiye’den getirildi. İstanbul konsepti çerçevesinde Kapalı Çarşı ve Mısır Çarşısı temalı iki çadırda, İstanbul siluetiyle İstanbul’un modern yüzü ortaya koyuldu. Ayrıca çeşitli gösteri ve dinletiler ile zenginleştirilen gecede koreograf Ziya Azazi ‘Dervish in Progress’ semazen gösterisi yaptı. Burhan Öcal ve All Stars Grubu ile DJ Can Hatipoğlu ise sahne performanslarını sergiledi.

Haberin Devamı

İstanbul 4 şehirden biri olmalı

MIPIM’in gayrimenkul sektörü için önemini vurgulayan Emre Zorlu, bu fuarın Türkiye’nin ve İstanbul’un marka haline gelmesi açısından da büyük önem taşıdğını vurguladı. Emre Zorlu, bu konuda şunları söyledi: “Zorlu Center’ın promosyonunu yapıyoruz ama İstanbul’un değerini ortaya çıkaracak bir düşüncemiz var. Yaklaşık 15 senedir Paris’in Londra’nın çadırlarıyla fuarda yer aldığını görüyoruz. Burada bir adım attık. Sektördeki diğer yatırımcılarla beraber gelecek sene devam ettirmeyi umuyoruz. İstanbul, Londra, New York, Paris, Şanghay gibi şehirlerden bir tanesi olmak zorunda. İlerde hep beraber istanbullu daha yukarı çıkartabileceğimize inanıyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Zorlu Levent’te inşaat başladı

ZORLU Levent projesi hakkında da bilgi veren Mehmet Even, “İnşaat başladı. Süreç planlandığı gibi devam ediyor. Ofis alanında en performanslı, en çok talep edilen bina olduğunu görüyoruz. 2012 sonunda teslim etmeyi planlıyoruz” dedi. Zorlu’nun Karayolları 17. bölgedeki arazisi için de değerlendirmelerin yapıldığı, burada alışveriş merkezi ve ofis projesi yapılabileceği belirtildi.

Konutta fiyatlar 11 bin dolara yükseldi

ALIŞVERİŞ merkezi, kültür merkezi, otel ve rezidanslar ve performans sanatları merkezinden oluşan Zorlu Center hakkında da bilgi veren Zorlu Gayrimenkul Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Even, inşaatın hızla devam ettiğini ifade ederek, 2012 sonunda projeyi tamamlayacaklarını hatırlattı. Even, fiyatların 9 ile 18 bin dolar aralığından 11 bin dolar ile 20 bin dolar arasına çıktığını söyledi. Zorlu’nun finansmanıyla metro ve metrobüse bağlantı tünellerinin oluşturulduğunu kaydeden Even, özel ulaşımdan çok toplu taşımayı desteklediklerini anlattı. Elektrikli araçlar için projede şarj ünitelerine de yer vereceklerini anlatan Even, şu bilgileri verdi: “Projedeki gösteri sanatları merkezi önem verdiğimiz kullanım alanlarından birisi. 300 milyon dolara varan bir bütçesi var. Alışveriş merkezinde kiralama yakında başlayacak.”

Haberin Devamı

60 kilo lokum 11 kilo Türk kahvesi ikram edildi

AÇILIŞTA, çay bardaklarından, plazma televizyonlara kadar ayrıntılara dikkat edildi. Bazı ürünler Türkiye’den getirildi. Açılış gecesinde, tüketilen ürünler şöyle oldu:
Katılımcılara 60 kilo lokum ve 11 kilo Türk kahvesi ikram edildi.
700 adet çay bardağı ve 200 adet rakı bardağı Türkiye’den getirildi.
Kapalıçarşı ve Mısır Çarşısı çadırlarında 20 kilo baharat ve 20 kilo kuruyemiş dağıtıldı.
7 bin adet nazar boncuklu anahtarlık dağıtıldı.
200 adet Zorlu Center logolu lokumluk hediye edildi.
2 adet Vestel marka televizyondan, İstanbul sunumları yapıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!