Zor durumdaki şirketi Renoir tablosu kurtardı

Güncelleme Tarihi:

Zor durumdaki şirketi Renoir tablosu kurtardı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 1998 00:00

Haberin Devamı

Japonya'da ekonomik darboğazda bulunan bir şirket 1990 yılında 78.1 milyon dolar ödeyerek satın aldığı Fransız ressam Pierre-Auguste Renoir'nın ‘Le Moulin de la galette’ adlı tablosunu 50 milyon dolara (10.7 trilyon lira) satarak borçlarının bir kısmını kapattı.

Yomiuri Shimbun Gazetesi'nin haberine göre Japonya'da ekonomik patlama yaşandığı dönemde Daishowa Şirketi'nin fahri başkanı Ryoei Saito, New York'ta yapılan bir açık artırmada 78.1 milyon dolar gibi rekor bir fiyat ödeyerek Renoir'ın 19'uncu yüzyıl tarihli tablosunu satın aldı.

Saito'nun bu sırada öldükten sonra bu tablo ve 85.2 milyon dolara satın aldığı Van Gogh'un ‘Doktor Gashet’nin portresi' adlı tablosuyla birlikte yakılmak istemesi büyük tepki çekmişti.

1994 yılında tablo, Daishowa Şirketi'nin ekonomik darboğaza girmesinin ardından şirketin borcunu ödeyemediği yan kuruluşu Daishowa Ashitaka'ya devredildi. Daishowa Şirketi'nin borçlarını bir türlü temizleyememesi üzerine Ashitaka Şirketi, geçen Mayıs ayında tabloyu satışa çıkardı. Tabloya 50 milyon dolar ödeyen alıcının kimliği gizli tutulurken, sadece yurtdışından olduğu açıklandı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!