Ziya Bey 35 Migros'u çizdi

Güncelleme Tarihi:

Ziya Bey 35 Migrosu çizdi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 1998 00:00

Haberin Devamı

Moskova Ramstore ve Beylikdüzü Migros'un mimarı olan Ziya Cambazoğlu, Migros'un 35 alışveriş merkezine imza attı. 'Alışveriş Mimarı' olarak anılmaya başlayan Canbazoğlu, bugüne kadar 1 milyon 700 bin metrekarelik bina tasarladı.

Moskova'da açılan Ramstore'un, Beylikdüzü Migros Alışveriş Merkezi'nin ve yaklaşık 35 Migros binasının mimarı Ziya Canbazoğlu, Türkiye'de 4 yıldır 3M kategorisindeki mağazaların yapımını gerçekleştiriyor. Son dönemde alışveriş merkezlerinin Türkiye'de ciddi bir boyutlara ulaştığını belirten Canbazoğlu, kendilerinin de bu kapsamda hizmet verir hale geldiklerini söyledi. Bugüne kadar hiçbir apartman projesi planlamadığını söyleyen Canbazoğlu, bugünkü yapıların görsel çirkinliğinin mimarların mesleki denetimlerini yeterince yapmamalarına bağladı.

Öncelikli olarak, endüstriyel yapılarda, sınai yapıların projelendirilmesinde rol alan Canbazoğlu, bugüne kadar planlamasını bitirdikleri binaların toplam metrajının 1 milyon 700 bin metrekareyi geçtiğini belirtti.

İŞLEVSELLİK ÖNEMLİ

Alışveriş merkezlerinde öncelikli olarak işlevselliğin önemli olduğuna değinen Canbazoğlu şöyle konuştu:

‘‘Alışveriş merkezlerine gelen insanlar hafta sonları ailece bu yapılarda tüm günlerini geçirebilmektedirler. Sinemalar, yiyecek içecek üniteleri planlıyoruz. Bu binaları sadece bir alışveriş fonksiyonu olarak görmek yanlıştır. İnsanların taleplerine uygun büyük binalar tasarlıyoruz. Bir alışverişte insanların tüm ihtiyaçlarını giderebilmeleri gerekir. Aracını kolay bırakabilmeli, otoparkı olmalı. Kent trafiğine kolay katılımın da sağlanması gerekir. Ulaşımın kolay sağlanması birinci hedeftir. Diğer örneklerde trafik sorunlarının olduğu gerçektir. Bugün Beylikdüzü'ndeki alışveriş merkezi, ulaşım olanakları açısından Kozyatağı'na göre daha doğru planlanmıştır. Estetik ve görsellik de bundan ayrı tutulamaz. Bunun da belli bir disiplin içerisinde olması şarttır. Çarşıların temelde 4 katlı olması gerekiyor. Çarşı projeleri içinde en büyüğünü Ankara'da gerçekleştireceğiz.’’

ANTALYA PROJELERİ

Antalya'da 18 bin metrekare Büyükşehir Belediye Başkanlığı binası ile bir çarşı binasının projesini hazırlayan Canbazoğlu, ‘‘Bu projenin sürecinin devam ettiği bir noktadayız. 1999 yılının nisan ayından tamamlanması planlanıyor. Antalya'da iki katlı apart otel projemiz de gündemde’’ dedi. Metrik ölçülerle hesap yaptıklarını ancak asıl ölçünün insan olduğunu savunan Canbazoğlu, normalde projelerin 3 ayda bitirildiğini ancak Antalya'daki projenin 8 ay sürdüğünü belirtti.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!