Zirveyi ve gücü severiz

Güncelleme Tarihi:

Zirveyi ve gücü severiz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 1998 00:00

Haberin Devamı

Moda, dünyadaki en önemli sektörlerden biri. Firmalar çok yüksek cirolar yapıyorlar ve dünyanın en önemli firmalarıyla yarışıyorlar. En üst sıralarda yer alan modacılar, tüm ürünleri, dünya üzerindeki anlaşmaları, kozmetikleri, yıllık ciroları herşey biraraya getirildiğinde şu koltukta oturuyorlar.

Top listedeki ilk 20

Ralph Lauren:

6 milyar dolarlık perakende satışı var. Polo yaka tişörtleriyle tanınıyor. Çok yakında Reebok ile spor ayakkabılar üretmeye başlayacak. New York'ta SoHo'da çok büyük bir yer buldu bile.

CalvIn KleIn:

Tıpkı Lauren gibi sürümden kazanıyor. 4.4 milyar dolarlık perakende satışı var. Saatleri, parfümleri, çantaları, jean pantolonları kapışılıyor. Artık ev eşyası da üretiyor.

Tommy HIlfIger:

Her rap yıldızı gibi Hilfiger jean ve montlar giymiyorsanız, çok ayıp! 1.3 milyar dolarlık satışı var. Lauren'e karşı savaşan bir marka. Hatta taklit eden. Çünkü fanatikleri böyle istiyor.

GIorgIo ArmanI:

İtalya'nın en büyük ikinci modacısı. Perakende satışı, iki milyar dolar. O da diğerleri gibi büyük mağazalar açmaya, ev eşyalarıyla uğraşmaya başladı.

Donna Karan:

Perakende satışı 1.4 milyar dolara ulaştı. Özellikle Estee Lauder ile yaptığı anlaşmadan sonra daha da parladı.

Versace:

Trajik bir olay, Versace'nin öldürülmesi, kardeş Donatella Versace'nin insanların kalplerini kazanmasını sağladı. Perakende satışı, 1.1 milyar dolar.

MaxMara:

İtalya'nın hazır giyimdeki en önemli ismi. Amerika'da da söz sahibi olmaya başladı. Yeni mağazalar açıyor. Satışı, 1 milyar dolar.

Krizia:

Bir milyar dolarlık satışı var. Sahibi Mariuccia Mandelli, İtalya'nın zenginleşen son sosyalistlerinden.

Cerruti:

Armani'ye üretimi o öğretti. Şimdilerde Amerika'nın pek hevesli tasarımcılarından Peter Speliopoulos ile birlikte memleketin tamamını bej pantolonla kaplamayı düşünüyor.

Gucci:

Asyalılar ona, O Asyalılar'a hayran. 880 milyon dolarlık perakende satışı var. Asya'daki krize rağmen o büyüyor. Moskova'daki butiğini de yeni açtı. İstanbul'a da geçtiğimiz ay merhaba dedi.

Bill Blass: 800 milyon dolarlık satışı var. Hazır giyimde dindar kesimin sempatisini kazanmış durumda.

Hermes:

Fransa'nın en başarılı şirketi olduğunu düşünebilirsiniz ama değil. Martin Margiela'nın avant- garde dokunuşlarıyla eşarpları ve çantaları dünya üzerinde kadınları büyülüyor. Yıllık kazancı 760 milyon dolar.

GIanfranco Ferre:

Bu yıl 20 yaşını kutladı. Ancak 1996 yılında Dior'u terketmesiyle birlikte kariyerinde düşüş izlendi. 730 milyon dolarlık satışı bulunuyor.

Missoni:

650 milyon dolarlık satışda.

Prada:

Miuccia ve kocası Patrizio Bertelli, zirveye hızla çıkıyorlar. Ayakkabı ve çantalarıyla dünya kadınlarını mahvetmiş durumdalar. Hong Kong ve Japonya'da fiyatların yüzde yirmi oranında ucuzlamasına bile neden oldular. 530 milyon dolarlık satışa sahip.

Ferragamo:

Yeni bir tasarımcı timi kurdu ve tanıtıma önem vermeye başladı. 521 milyon dolarlık perakende satışı bulunuyor.

Oscar de la Renta:

500 milyon dolarlık satışa sahip. Hızla yeni ortaklıklar kuruyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!