Zamcı özel okullarla yollarımız ayrılıyor

Güncelleme Tarihi:

Zamcı özel okullarla yollarımız ayrılıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2000 00:00

Haberin Devamı

MİLLİ Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu, özel okulların bazılarının yüzde 25 zammın üzerine çıkmasına kızarak, ‘‘Yolumuz onlarla ayrılıyor. Bunu kabul etmek mümkün değil. Türk Milleti çok sever, bağlıdır, ama o bağını koparmasını da bilir’’ dedi.

İTÜ Taşkışla'daki Deneme Bilim Merkezi'nde dün başlayan 4'üncü Ulusal Bilim Şenliği ve Deprem İnteraktif Sergisi'ni açan Bostancıoğlu, fahiş zam yapan özel okullara mesaj gönderdi. Bostancıoğlu, tüm kuruluş, kurum ve esnafın enflasyonla mücadeleye destek verdiğini vurgulayarak, ‘‘Özel okullardan bazıları enlasyonla mücadele yolundan ayrılıyor. Ancak, okullar eylülde açılacak, o zamana kadar veliler beklesin birşeyler yapılır.’’ dedi.

7.4 LÜK SANAL DEPREM

Bostancıoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Bener Cordan, Bilim Merkezi Vakfı Başkanı Ersin Arıoğlu, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayhan Alkış ile birliktte bilim merkezini gezdi. Deprem odasında, 7.4 büyüklüğünde, 33 saniye süren sanal depremi yaşayan Bostancıoğlu, ‘‘Hiç korkmadım, 30 gün Sakarya'da kalmıştım, artçı depremleri hissetmiştim’’ dedi.

Nisan 1998'de açılan Deneme Bilim Merkezi'nin beyin, zaman tüneli, matematik, zooloji ve hologram temalarından sonra depremi konu alan sergisi 18 gün sürecek. 20'yi aşkın gösteri birimi ve panonun dışında film ve belgeseller de merkez de yer alacak. Konferans ve satranç turnuvaları dışında çeşitli yarışmaların da düzenleneceği sergi 'Deprem üzerine herşeyi gör, dene, öğren' sloganını taşıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!