Zamansız gensoruya ret

Güncelleme Tarihi:

Zamansız gensoruya ret
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2000 00:00

TBMM Genel Kurulu'nda,bütçe görüşmelerinin ardından, DYP'nin "kötü ekonomi yönetimi" gerekçesiyle hükümet hakkında verdiği gensoru önergesi görüşülerek reddedildi.
Haberin Devamı

Önergenin görüşülmesi sırasında konuşan MHP ve DSP sözcüleri gensorunun zamansız olduğunu belirttiler. Devlet Bakanı Recep Önal, geçmişte IMF anlaşmalarının başarılı olamadığını, bunun da yapısal reformların yapılmamasından kaynaklandığını bildirdi. Geçmiş hükümetlerin enflasyonla mücadele etmek yerine göz boyamayı tercih ettiğini kaydeden Önal, enflasyon beklentisi kırılmadığı için enflasyonun "kendi kendini besler" hale geldiğini, bu kısır döngüyü kırdıklarını belirtti.

Önal, yeni bir Yabancı Sermaye Yasası hazırlandığını, bürokratik işlemlerin azaltılacağını kaydederken, enerji sıkıntısının önüne geçilmesi için uygulanan tasarruf önlemlerinin "ilkel" olarak nitelendirilmesinin "haksızlık" olduğunu söyledi. Önal, özelleştirmede halkın duyarlılığının dikkate alındığını, stratejik kuruluşların özelleştirilmesinde özenli davranıldığını bildirdi.

Önal, yaşanan krizin likidite daralmasından kaynaklandığını, likidite sıkıntısının faiz oranlarını artırdığını, Merkez Bankası'nın gerekli önlemleri alarak sistemin ihtiyacı olan likideyi piyasaya sürdüğünü anlattı.

Likidite sıkıntısı olan bankaların sisteme zararını önlemek amacıyla Fon'a devredildiğini, tüm finansal sisteme olan güvenin yeniden sağlandığını belirten Önal, bundan sonra faizlerin gerilemeye başladığını bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!