Zam yapmadık şimdi alan kazanır

Güncelleme Tarihi:

Zam yapmadık şimdi alan kazanır
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2017 00:29

Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, piyasa koşulları nedeniyle artan inşaat maliyetlerini satış fiyatlarına yansıtamadıklarını söyledi. Bu dönemin konut alıcısı için önemli bir avantaj sunduğunu belirten Akbalık, “Firmalar inşaat malzemeleri başta olmak üzere hiçbir maliyeti fiyatlarına henüz yansıtmadı. Ancak piyasaların düzelmesiyle yansımalar yaşanacak. Bu dönemde gayrimenkul alan kazanır” dedi.

Haberin Devamı

ÖZAK Global Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık ile İstanbul Zeytinburnu’nda hayata geçirdikleri 4.2 milyar değerindeki ‘Büyükyalı İstanbul’ projesini konuşmak ve gayrimenkul sektörünü değerlendirmek için bir araya geldik. Gayrimenkulde alıcılar için fırsat dönemi olduğuna dikkat çeken Akbalık, “Mevcut günler gayrimenkulde yatırım yapmak için fırsat zamanları. Çünkü firmalar inşaat malzemeleri başta olmak üzere hiçbir maliyeti fiyatlarına henüz yansıtmadı. Ancak önümüzdeki günlerde piyasaların düzelmesiyle yansımalar yaşanacak. Bu zaten sürdürülebilir bir durum değil, o yüzden bu süreç iyi değerlendirilmeli. Gayrimenkul hep kazandırdı, kazandırmaya da devam edecek” dedi.

Özak GYO, Ziylan Grup ve Yenigün İnşaat’ın, Kazlıçeşme sahil hattında Emlak Konut GYO güvencesiyle hayata geçirdiği ‘Büyükyalı İstanbul’ projesinin yeni etabını da bu önemli süreçte satışa açtıklarını belirten Akbalık, projenin ulaşım yatırımlarıyla değerlendiğini dile getirdi. Yeni etapla birlikte 350 daire satışa sunduklarını belirten Akbalık, “Proje tamamlandığında toplam 1.500 daire yer alacak. Bugüne kadar satışa çıkan dairelerin yüzde 30’unu sattık. Metrekare fiyatlarımız 15-30 bin lira arasında değişiyor” dedi.

Haberin Devamı

ZEYTİNBURNU DEĞERLENİYOR

Akbalık, Forbes dergisi eylül sayısında yayınlanan çalışmaya göre, Büyükyalı projesinin bölgede getiri potansiyelinde lider olduğunu söyledi. Zeytinburnu Belediyesi ve bağımsız araştırma şirketlerinin raporlarına göre bölgenin gelişmeye ve değerlenmeye en açık bölge olarak öne çıktığını ifade eden Akbalık, “Özellikle Avrasya Tüneli’nin açılmasının ardından, Zeytinburnu Marmaray İstasyonu, banliyö hattı ve Zeyport limanı tamamlandığında, Zeytinburnu genelinde bugün 100 lira olan temsili bir değer, 5 yıl sonra 212 liraya yükselecek” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!