Yurtdışında görüşmeyi pasaportla ikiye katladı

Güncelleme Tarihi:

Yurtdışında görüşmeyi pasaportla ikiye katladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2012 00:00

Vodafone Türkiye’nin, yurtdışına seyahat eden aboneleri için 2010 yılında başlattığı ‘Kırmızı Pasaport’ tarifesi, yurtdışında görüşme yapan (roaming) abone sayısını ikiye katladı.

Haberin Devamı

Son bir yılda ‘Kırmızı Pasaport’ sayesinde abonelerine 100 milyon liralık fatura tasarrufu sağladıklarını anlatan Vodafone Türkiye Bireysel Müşterilerden Sorumlu İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Gökhan Öğüt, “Müşteri tasarruflarınının bizde gelir kaybı yarattığı bir gerçek. Beklentimiz, abonenin Vodafone’da kalma isteğini sürdürmesi ve başka kullanıcılara tavsiye etmesini sağlamak” dedi.

Tarife yenilendi

Vodafone Kırmızı Pasaport tarifesini yenileyerek ‘Vodafone Pasaport Her Şey Dahil’ adını verdiklerini anlatan Gökhan Öğüt, “Artık müşterilerimiz kendi paketlerindeki dakikaları ve SMS’leri, 21 Vodafone ülkesinde günde 9.90 lira ödeyerek kullanabilecek” dedi. Öğüt, “Yurtdışına seyahat eden kullanıcılarımızın yüzde 25’i akıllı telefon kullandığı için internete de bağlı kalmak istiyor. Yeni paketimizde 25 MB’lık günlük kullanımı da ücretsiz sunuyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

İnternet kullanımı artıyor

Yurtdışındaki Vodafone abonelerinin yüzde 74’ünün konuştuğunu ve yüzde 57’sinin SMS attığını belirten Öğüt, “Yüzde 19’u da internet kullanıyor. 25 megabaytlık hakkını aşsa da Türkiye’deki tarife üzerinden ücretlendiriliyor. Yurtdışı dolaşımında ‘Her Şey Dahil’ dönemiyle birlikte ses, SMS ve internet kullanımını tek bir seçenekte toplayarak tüm mobil iletişim hizmetlerinde yurtiçi-yurtdışı fiyat ayrımını ortadan kaldırıyoruz.”


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!