Yunanlı işadamlarından Yılmaz'ın mesajına alkış

Güncelleme Tarihi:

Yunanlı işadamlarından Yılmazın mesajına alkış
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 1997 00:00

Haberin Devamı

Başbakan Mesut Yılmaz'ın Atina'da başlayan Türk-Yunan İşadamları Zirvesi'nin açılışı nedeniyle Yunanistan Başbakanı Kostas Simitis'e gönderdiği dostluk mesajı, toplantıya katılan Yunanlı işadamları tarafından uzun uzun alkışlandı. Yılmaz'ın mesajını Şarık Tara okudu.

Türk-Yunan İşadamları Zirvesi dün Atina'da toplanırken, Başbakan Mesut Yılmaz, Yunanistan Başbakanı Kostas Simitis'e dostluk mesajı gönderdi. Yılmaz, Yunan Başbakanı'na Kasım başında Girit'te yapılacak zirveye iyi niyetle geleceğini ve Türkiye ile Yunanistan arasındaki sorunları çözmek istediğini bildirdi. Yılmaz'ın dostluk mesajını ünlü işadamı Şarık Tara getirdi. Tara, işadamları toplantısında yaptığı konuşmada Başbakan Yılmaz'la Atina'ya gelmeden görüştüğünü belirterek, ‘‘Yılmaz gerçekten sorunları çözmek istiyor. Özal'la aynı felsefededir. Girit'e iyi niyetle geliyor’’ dedi. Tara'nın bu sözleri Yunanlı iş adamlarının alkışları ile karşılandı.

KOÇ'TAN ÇAĞRI

Türk-Yunan İşadamları Zirvesi'nin açılış konuşmasını işadamı Rahmi Koç yaptı. Koç, Türk ve Yunanlı işadamları olarak artık somut adımlar atma zamanın geldiğini söyledi. ‘‘Siyasilerimize biraraya gelip sorunları çözmeleri için baskı yapmalıyız’’ diyen Koç, iki ülke parlementoları arasındaki dostluk ilişkisinin bir an önce kurulması çağrısını yaptı. Koç, ‘‘Bizim parlemento buna hazırdır. Ama hala Yunan parlementosu bir heyet belirlemiyor’’ diye yakındı. Koç, iki ülke arasındaki çifte vergilendirmenin kaldırılması için gerekil yasanın da biran önce çıkartılması gerektiğini söyledi.

Yunanlı Genç İşadamları Derneği Başkanı Atanasis Lavidas da Türkiye ile Yunanistan arasında Yunanistan ile Türkiye arasında son haftalarda yaşanan gerginlikten yakındı. Girit Zirvesi'nde yaşanan bu gerginliği azaltacak adımlar atılmasını isteyen Lavidas, gergin siyasi ortama rağmen işbirliği çabasında bulunmak gerektiğini söyledi.

KKTC'Lİ İŞADAMLARI

Dünkü toplantının en ilginç yanını KKTC'den de 9 işadamının katılması oluşturdu. Kıbrıs Türk ve Rum kesimi ilk günkü toplantıya dinleyici olarak katıldı. Kıbrıs'lı işadamları arasındaki esas toplantı küçük bir grup Türk ve Yunan işadamının da katılımıyla bugün yapılacak. Atina'da ilk kez bir toplantıya katılan Kıbrıslı Türk işadamlarının pasaport göstermeksizin özel izinle yunanistan'a girmesi ve VIP salonunda ağırlanması Simitis hükümetinin bir jesti olarak görülüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!