Yunanistan'a haftada altı gün çalışma teklifi

Güncelleme Tarihi:

Yunanistana haftada altı gün çalışma teklifi
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 05, 2012 17:08

Yunanistan'a para yardımında bulunan uluslararası kurumlar, ülkenin haftalık çalışma süresini altı güne çıkarmasını teklif etti.

Haberin Devamı

Daha uzun iş günleri, piyasaların hareketlenmesi için Yunanistan'a önerilen reformlardan sadece bir tanesi.
  Â

Bu teklifler Yunanistan'a resmi olmayan kanallardan sunuluyor ve ülkenin yaptığı borç anlaşmasının bir parçası değil.

Avrupa Merkez Bankası, Avrupa Birliği ve IMF'den müfettişler bu hafta Yunanistan'a gidecek.

Müfettişler, Ekim ayında yayınlanacak bir rapor yazacak ve bu rapordaki veriler Yunanistan'ın borç para almaya devam edip edemeyeceğini belirleyecek.

Yunanistan borçlarını ödeyebilmek için, 'Troyka' olarak bilinen bu kurumların vereceği 39,6 milyar dolarlık paraya ihtiyaç duyuyor.

Troyka'nın Yunanistan'a önerdiği reformları içeren belgeyi BBC ele geçirdi.

Belgede daha uzun çalışma süresinin yanı sıra şu öneriler de bulunuyor:

Asgari ücretin sabitlenmesi,

Haberin Devamı

Çalışma saatlerine serbestlik getirilmesi,

Günlük dinlenme süresinin 11 saate çekilmesi,

Sabah ve öğle vardiyalarının süre sınırlandırmalarının kaldırılması.

Bu arada, Alman Ekonomi Bakanı Wolfgang Schaeuble, Yunanistan'a verilecek üçüncü bir yardım paketini reddetti ancak ülkenin kesinlikle euro bölgesi içinde kalacağının altını çizdi.

Bir radyo programına konuşan bakan, "Yunanistan için ödediğimiz bedel şimdiden çok yüksek; bu nedenle Yunanistan'a yeni bir paket önermemiz mümkün değil" dedi.

2010 yılının Mayıs ayında Yunanistan'a 110 milyar euro verildi. 2011 yılının Ekim ayında ekstra 130 milyar euro daha alan ülkenin 100 milyar euroluk borcu da silindi.


Euro Bölgesi kurtarma paketi

IMF, Avrupa Merkez Bankası ve Avrupa Komisyonu, Yunanistan'ın yardım almaya başladıktan sonra yeterince ilerleme kaydedip kaydedemediğini inceleyecek.

Yunanistan şu anda gelecek iki yılda 11,4 milyar euro harcama kesintisi yapmasını sağlayacak bir planı sonuçlandırmaya çalışıyor.


Borç para karşılığında ülkeden ekonomik ve yapısal reformlar yapması da istenmişti.

Bu reform talepleri arasında iş piyasasının yeniden düzenlenmesi ve özelleştirmelerin hızlandırılması gibi maddeler de bulunuyordu.

Haberin Devamı

130 milyarlık yardımın ikinci taksiti olan 33,5 milyar euroyu alabilmek için ülkenin bu reformları yaptığını kanıtlaması gerekiyor.

Yunanistan'ın bu yardım paketlerini kullanarak borç krizinden çıkması gerekiyor. Başarısız olması durumunda ülkenin Euro Bölgesi'nden çıkması mümkün.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!