Yunanistan’ın Öcalan’ı Nairobi’de sakladığı rezidans icraya düşecek

Güncelleme Tarihi:

Yunanistan’ın Öcalan’ı Nairobi’de sakladığı rezidans icraya düşecek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2011 00:00

Yunanistan’ın 1999 yılında teröristbaşı Abdullah Öcalan’ı gizlediği Nairobi’deki (Kenya) Yunan Büyükelçisi’nin rezidansı ekonomik kriz yüzünden icra tehlikesi ile karşı karşıya kaldı.

Haberin Devamı

Yunan internet sitelerinde yeralan haberlere göre, Nairobi Büyükelçisi Dimitrios Lundros, 9 Şubat’ta Yunan Dışişleri Bakanlığı’na gönderdiği mektupta, personelin maaşını alamadığından ciddi sıkıntı içinde bulunduğunu ve kelimenin tam anlamıyla yakında aç kalacağını belirtti.
Jeneratöre benzin yok
Büyükelçi Lundros, maaşlar bir yana, daha Ocak ayı masraflarının gönderilmemesi yüzünden büyükelçilik araçlarına benzin alınamadığını, binada da elektrik için jeneratörü çalıştıracak yakıt bulunamadığını kaydetti. Kaldığı rezidansta ısınmak için yakıt kalmadığını, kiraların ödenmediği taktirde mülk sahibinin kira sözleşmesini tek taraflı feshedeceğini belirten Büyükelçi Lundros “Eğer bu Büyükelçilik kapatılacaksa ülkemizin itibarı sarsılmadan ve yükümlülüklerimiz yerine getirilerek yapılmalıdır” dedi.
Öcalan 1999 yılında Atina’ya götürüldüğünde dönemin Dışişleri Bakanı Teodoros Pangalos’un emriyle Kenya’ya götürülüp iki hafta süreyle Nairobi Büyükelçisi’nin rezidansında gizlenmişti. Kenya makamlarının “büyükelçilikten uzaklaştırılması” ültimatomu üzerine
Yunan tarafı “Hollanda’ya gideceksin” diyerek 15 Şubat 1999’da Öcalan’ı büyükelçilik binasından çıkarmıştı. Öcalan,
16 Şubat 1999’da Nairobi’de teslim alınıp
Türkiye’ye getirilmişti.

Haberin Devamı

Papandreu: Türkiye’ye yakın adalar satılmaz

YUNANİSTAN’ın içinde bulunduğu ekonomik zorluklar nedeniyle adalarını satacağı iddialarının doğru olmadığını söyleyen Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu, “Akdeniz’deki adalarımız bizim kültürel mirasımızdır. Bu adalar turizmimiz açısından da çok önemlidir. Bugüne kadar, Türkiye kıyısına yakın olan adaları korumak için ciddi savunma bütçesi harcadık” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!