Yunan bankasını Türkler kurtardı

Güncelleme Tarihi:

Yunan bankasını Türkler kurtardı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2011 11:43

Elinde bulundurduğu varlık açısından Yunanistan’ın en büyük bankası olan National Bank, ilk çeyrekteki kârının Türk iştiraki Finansbank’ın başarılı performansından dolayı, yıllık bazda yüzde 39 arttı.

Haberin Devamı

Bankadan yapılan açıklamada, net kârın Ocak-Mart 2011 sürecinde 157 milyon euroya yükseldiği belirtildi. 2010’un ilk çeyreğinde bu rakam, 114 milyon euro seviyesindeydi. Analistler, ilk çeyrekteki kârın 116 milyon euro civarında olmasını bekliyordu.

   

Finansbank, 151 milyon euro kâr ettiğini açıkladı.  

 

National Bank CEO’su Apostolos Tamvakakis, bankanın kâr etmesinde en büyük etkenin işletme maliyetlerinde gittikleri kesintiler olduğunu işaret etti.

 

Tamvakakis, bankanın bugüne kadar ülkenin içinde bulunduğu krize elinden geldiğince başarılı bir şekilde karşı koyduğunu ancak önlerinde büyük sıkıntıların olduğunu belirtti.

 

Haberin Devamı

CEO, “NBG, Yunanistan’daki bankacılık sistemini güçlendirmek için yeni girişimlerde bulunmayı planlıyor” dedi.

 

Yunanistan ekonomisi üçüncü yılında da durgunluk yaşarken, ülkedeki bankaların para kazanması oldukça zor bir hal almaya başladı.

 

Bankalar, operasyonlarını yürütmek için Avrupa Merkez Bankası’na (ECB) aşırı derecede bağımlı hale geldi.

 

*Bu haber ekathimerini.com sitesinde "Turkish holding props up NBG’s Q1 earnings" başlığıyla yayımlanan haberden derlenmiştir.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!