Yumurta sepetine tekme atmayın

Güncelleme Tarihi:

Yumurta sepetine tekme atmayın
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2017 22:51

Gümrük Birliği güncellemesinin de tehlikeye girebileceğine ilişkin Alman yetkililerden yapılan açıklamalara dikkat çeken Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Aklı olan insanlar o sepetin içindeki yumurtaları çoğaltır. Almanya ile Türkiye arasında yaşanabilecek olumsuzluktan dolayı her iki ülke kaybeder” dedi.

Haberin Devamı

EKONOMİ Bakanı Nihat Zeybekci, Gümrük Birliği güncellemesinin durabileceği iddialarına, “Gümrük Birliği’nin güncellenmesi sepetine bir tekme atayım diyenler varsa, dikkat edin sepetin içindeki yumurtaların çoğunluğu da size ait olabilir. Aklı olan insanlar o sepetin içindeki yumurtaları çoğaltır. İlla tekmeleyeceğim diyorsan, ‘İyi düşünün’ derim” yanıtını verdi.

ARKASI DEŞELENMELİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde dün düzenlenen Konseyler Müşterek Toplantısı’na katılan Zeybekci, Almanya’yla kriz çıkaran yazının, “bir işgüzarın işi” olduğunu söyledi. Zeybekci, “Çok alt seviyedeki bir adamın Interpol’e yazdığı bir yazı. Bununla ilgili sorumlu arkadaşlarımız bunun arkasını iyice deşelemeli” açıklamasını yaptı. Almanya’nın gümrük birliği ile ilgili açıklamalarını yadırgadıklarını ifade eden Zeybekci, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“Pardon... Alman Dışişleri Bakanı mısın, yoksa AB Dışişleri Bakanı mısın? Alman Ekonomi Bakanı mısın, AB Ekonomi Bakanı mısın? Kendilerine her türlü bilgiyi verdik. Almanya ile Türkiye arasında yaşanabilecek olumsuzluktan dolayı her iki ülke kaybeder. Bütün dostlarımıza rica ediyorum, her iki ülke kaybedecekse buna kim sevinir, bir düşünün. Terör örgütleri sevinir, müttefik ve dostlar arasındaysak olumsuzlukları kendi aramızda, olumluları herkesin içinde konuşmamız lazım. Bu başka yerlerde başka şeylere alet ediliyorsa bunu biz teessüfle karşılarız. Bizim niyetimiz bellidir, arkasında hiçbir şeyde yoktur. ‘Türkiye’deki Alman yatırımları etkilenir...’ Böyle bir şey demek aklımızın ucundan bile geçmez.”

Hedeflerinin asla vazgeçmeden AB ile tam üyelik olduğunu belirte Zeybekci, Gümrük Birliği’nin ise egemen bir ülkenin kabul etmemesi gereken şartlar içerdiğini söyledi. Böyle bir Gümrük Birliği’nin sürdürülmesinin mümkün olmadığını kaydeden Zeybekci, tüm olumsuzluklara karşın Türkiye’nin hızla büyüdüğünü savundu. Zeybekci, “Birinci çeyrek yüzde 5 büyüme, ikinci çeyrek göreceksiniz yüzde 5’in üzerinde bir büyüme yakalayacağız. Üçüncü çeyrek, belki Ekonomi Bakanı olarak risk alarak iddialı bir şey söylüyorum, yüzde 7 seviyesinde büyüme bekliyoruz. Yıl sonu itibarıyla ortalamamız yüzde 5.5’in oldukça üzerinde olacak. İhracatta tarihi rekor kıracağız” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

UYANIK OLMALIYIZ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ise FETÖ üyelerinin iş dünyasını da “boş bırakmadığına” işaret etti. Tüfenkci, “Bunları kamuda yuvalandıkları yapılardan söküp atıyoruz. Bundan sonraki sızma teşebbüslerine karşı da uyanık olmamız gerekiyor” dedi. Oda ve borsa seçimlerinin yaklaştığına da dikkati çeken Tüfenkci, seçimlerin adil rekabet şartları altında, demokratik ve şeffaf şekilde gerçekleşmesine büyük önem verdiklerini kaydetti.

587 BİN FİRMA TUTUNDU

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, KOBİ’lere yönelik nefes kredisinde son rakamları paylaştı. KOBİ’lere yönelik sağladıkları TOBB Nefes Kredisi’nden 27 bin firmanın faydalandığını belirten Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti: “KOSGEB İşletme Kredisi Desteği, 260 bin KOBİ’ye ulaştı. Kredi Garanti Fonu’nun kefalet kapasitesi 250 milyar liraya yükseltildi. Bu sayede 300 bin firmanın finansmana erişimi sağlandı. Hükümetimizin olumlu yaklaşımıyla hayata geçen desteklerle, 6 ayda toplamda 587 bin firmamızın iş hayatına tutunması mümkün oldu.”

BAKMADAN GEÇME!