Yükselişle yapılacak açılışta kar realizasyonu göz ardı edilmemeli

Güncelleme Tarihi:

Yükselişle yapılacak açılışta kar realizasyonu göz ardı edilmemeli
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2002 11:20

Son 2 kapanışını uzun vadeli düşüş kanalının arz çizgisi üstünde yapan endeksin burayı destek yapması için cuma günü de 13.857 üstünde kapanması gerekiyor

Bileşik endeks bu yılın ikinci işlem gününde de yükselerek 195 puanlık artışla 14 bin 273 puandan kapanırken işlem hacmi 692.5 trilyon lira ile bir önceki günden fazla oldu.

Çarşamba kapanışı ile geçilen uzun vadeli düşüş bandının arz çizgisi üstünde perşembe günü yapılan ikinci kapanışın ardından, bu seviyenin yeni destek olabilmesi için haftanın son gününde de kapanışın 13 bin 857'nin üstünde yapılması gerekiyor.

Ancak teknik indikatörlerdeki aşırı alım sinyalleri ve kırılan dirence doğru geri çekilme refleksi, bu seviye destek olsa bile 14 binin altına doğru sarkma olabileceğine işaret ediyor. Son kapanışın gün içi zirveden yapılması ve artan işlem hacmi nedeniyle haftanın son günü açılışın yükselişle yapılması ihtimali daha yüksek.

İlk direncin son kapanışa çok yakın olması nedeniyle, geri çekilmede bir sonraki destekten yerine koymak veya bu direncin de geçilmesi durumunda bir sonraki direnç için yeniden pozisyon almak amacıyla satış yapılabilir.

Kısa vadeli teknik göstergelerden CCI'ın 28 Aralık'tan itibaren endeks ile negatif görüntü vermesi, RSI ve stochastic'in yükselişi onaylamasına rağmen aşırı alım bölgesinde bulunması ve momentumdaki güç kaybı görüntüsü kısa vadeli zirve oluşumuna işaret ediyor.

Ancak Aroon up göstergesinin 100 seviyesindeki yatay seyrini sürdürmesi ve Aroon down'ın 50'den 42'ye gerilemesi alıcıların bu seviyelerde hala güçlü olduğunu gösteriyor. Orta vadeli göstergelerden MACD'nin de kısa vadeli bazı göstergelerde olduğu gibi endeksle uyumuna rağmen doyuma ulaşmış görüntüsü endeksin orta vadede bu seviyelerde bir düzeltme veya alıcıların gücüne bağlı olarak ilk destek seviyelerinin üstünde göstergeler iyileşinceye kadar yatay hareket edebileceğini gösteriyor.

Endeksin yılın ilk işlem gününde geçtiği uzun vadeli düşüş kanalının haftanın son işlem günü için 13 bin 857'de bulunan arz çizgisi kısa vadeli pozisyonlar için pivot nokta olarak kullanılmalı. Bu seviyenin üstündeki dirençler 14 bin 300 ve 14 bin 700'de.

Altındaki destekler ise 13 bin 433/555 bandı ve 12 bin 941. İlk direncin kırılması durumunda kısa vadeli pozisyonların kademeli realizasyona gidilmeli. Tam tersi durumda, yani gerilemede 13 bin 857 seviyesinin altına inilmesi durumunda da ilk destekte yerine koymak üzere kademeli olarak satış yapılmalı. (tradecnet.com)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!