Yüksek iletişim vergisi beni de rahatsız ediyor

Güncelleme Tarihi:

Yüksek iletişim vergisi beni de rahatsız ediyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2012 15:29

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, özel iletişim vergisinin yüksekliğinin kendisini de rahatsız ettiğini, mali imkan oluşturulabilirse indirim yapılması gereken alanlardan biri olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bugün iki ayrı programa katılarak önce Kral FM'e, arkasından CNBC-e'ye konuk oldu.

2009'un sonundan bu yana akaryakıttaki vergi yükünde bir artış olmaığını belirten Şimşek, ancak vergi yükünün halen yüksek olduğunu kaydetti.

Şimşek şöyle devam etti:

"İmkan olsa düşürülmeli mi, bunu tartışırım. Akaryakıtta da biz fedakarlık içindeyiz. Biz ÖTV'yi enflasyon kadar bile artırmıyoruz. 2002'de benzinliğe beraber gitsek daha çok litre alırdınız ama 70 lirası maliyeye gelirdi. Şimdi 56 lirası geliyor" şeklinde konuştu.

Şimşek, özel iletişim vergisinde düzenleme olup olmayacağı sorusuna "Özel iletişim vergisinin yüksekliği beni de rahatsız ediyor. Mali imkan oluşturabilirsek evet indirim yapılması gereken alanlardan biri budur" dedi.

Haberin Devamı

DİZELİN VERGİSİNİN ARTIRILMASINA YÖNELİK ÇALIŞMA YOK

Motorlu taşıtlar vergisiyle ilgili bilgi veren, "Çevreyi az kirletenden az, çok kirletenden çok vergi almamız lazım. Sistemi yarın değiştireceğiz demiyorum. Ama o yönde bir çalışmanın hazır, zaman içinde kısmen uygulamaya koyabileceğiz. Dizelin vergisini artırmak için de nihai çalışmamız yok" dedi.

İLK KEZ BİSİKLET KULLANACAK

Bakan Şimşek, Kral FM'deki programda da Batman’ın Hasankeyf ilçesinde Pazar günü yapılacak Uluslarası Bisiklet Turnuvası’na katılacağını hatırlattı. Şimşek, şöyle konuştu:

“Çocukken bizim köyde bisiklet yoktu. Taşlardan, tahtalardan yapılmış oyuncaklarla oynuyorduk. Bisikletin varlığından haberdar değildik. Ben de bisiklete binmeyi öğrenemedim. Dün ilk bisiklet dersimi aldım. Fena değil. Üzerinde durabiliyorum ama gidişim inişli çıkışlı oluyor.
Geçen sene bisiklet edindim, öğrenmek istiyordum ama bir kaç kez düşünce vazgeçtim. İnşallah yarın öğreneceğim. Bisiklet kullanırken uyum ve koordinasyon gerekiyor. Bisiklet Batı’da çok yaygın kullanılıyor. Türkiye’de ise bisiklet yollarının olmaması, böyle bir hassasiyetinin eksikliği nedeniyle çok kullanılmıyor.”

Nevruz kutlamaları sırasında çıkan olaylara da değinen Mehmet Şimşek, şöyle konuştu:

“Az insafı olan birisi bu olayları yapmaz. Nevruz bizim ortak değerimiz, tabii ki kutlayacağız. Ancak kepenk kapatma, işyerlerini yakmayla bağdaştırılmaz.

Haberin Devamı

Çanakkale Savaşı’nda ortak değerlerimiz için insanlar seve seve canını verdi. Hep birlikte mücadele vermişiz. Şimdi de bu mücadeleye ihtiyaç var. Bu ruha ihtiyacımız var. İçeriden fitne ve fesatla bizi çökermeye çalışıyorlar ama buna izin vermeyeceğiz.”

Terör sorunun çözümünde Kürt kökenli vatandaşlara önemli görevler düştüğünü belirten Şimşek, “Teröre zemin sağlanmaması konusunda Türk ve Kürt vatandaşlarımıza büyük görevler düşüyor. Kardeşlik pekişirse korkular ve kaygılar yerini müreffeh huzurlu topluma bırakır” dedi.

Demokratikleşme konusunda atılan adımlardan örnekler veren Şimşek, “Mesele hak ve özgürlükse artık bahane, sebep kalmadı. Ama terör örgütü, hiçbir zaman bunu amaç edinmedi. Terörden nemalananlar var” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!