Yüksek donanımlı ‘B-SUV’ dönemi

Güncelleme Tarihi:

Yüksek donanımlı ‘B-SUV’ dönemi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2023 07:00

Güney Koreli üretici Hyundai, B-SUV segmentinde önemli satış başarılarına ulaşan KONA modelini yeniledi.

Haberin Devamı

Yenilenen KONA temmuz ayı itibarıyla 1.0 litre T-GDi ve 1.6 litre T-GDi olmak üzere iki farklı turbo benzinli motor ile 1.6 litre GDi tam hibrit motor olmak üzere üç farklı motor seçeneğiyle Türkiye’de satışa sunuldu. Bir önceki KONA’ya göre 14 cm daha uzun olan otomobil, yüksek donanım seviyeleriyle dikkat çekti. Marka, Türkiye’de kullanıcılara sunduğu her bir motor seçeneğini en üst donanım seviyeleriyle birlikte satışa çıkardı. Bu haliyle otomobil C-SUV segmentine yaklaşırken fiyat seviyesi aynı oranda arttı. Öyle ki, Hyundai KONA’nın satış fiyatı artık 1 milyon 612 bin TL ila 1 milyon 826 bin TL arasında değişiyor.

ELEKTRİKLİSİ SON ÇEYREKTE

Yurtdışında da fiyatı önceki nesline kıyasla 1500 dolar ila 2800 dolar seviyesinde artan yeni KONA’yla ilgili Hyundai Assan Genel Müdürü Murat Berkel, “Globalde KONA fiyatlama açısından daha yukarda konumlandı. Zaten yüksek konfor, güvenlik ve teknoloji donanımlarının yanında büyüyen boyutlarıyla bunu hak ediyor. Düşük versiyonları için fiyat çalışması yaptık ancak arada büyük fark olmadı. Bugün Türkiye’de 1.5 milyon TL’lerin üzerinde araç almaya karar verildiğinde zengin donanım isteniyor. Böyle olunca 1.3 milyon TL veren müşteri 1.8 milyon TL seviyelerine kadar çıkabiliyor. Bizde araçları 3 farklı motor seçeneğiyle dolu dolu getirdik. Elektrikli KONA’yı ise son çeyrekte satışa sunmayı planlıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

BİR BAKIŞTA YENİ KONA

Yeni KONA’nın 1.0 litrelik T-GDi turbo benzinli motorlu versiyonu 120 beygir güç ve 200 Nm tork üretiyor. 7 ileri otomatik şanzımana sahip bu versiyon sadece üst donanım seçeneği Elite ile satışa çıkıyor. 1.6 litrelik T-GDi turbo benzinli motorlu versiyon ise markanın N Line isimli sportif donanım seviyesiyle geliyor. Yine 7 ileri otomatik şanzımanla sunulan bu versiyondaki motor 198 beygir güç ve 265 Nm tork üretiyor. N Line versiyon dört tekerlekten çekiş teknolojisiyle dikkat çekiyor. 1.6 litrelik GDi tam hibrit KONA ise 141 PS’lik kombine çıkış ve 265 Nm’ye kadar tork sağlarken, 6 ileri otomatik şanzımanla çalışıyor. Boyutları büyüyen otomobilde birçok güvenlik, konfor ve teknoloji elemanı standart olarak sunulurken, bagaj da bir önceki nesline göre yüzde 30 büyüyerek 466 litreye çıkmış durumda.

Haberin Devamı

10 SATIŞIN 7’Sİ YERLİ

İzmit’te bulunan Hyundai fabrikasında ilk altı ayda 121 bin adet araç ürettiklerini belirten Hyundai Assan Genel Müdürü Murat Berkel, “Yılı 240 bin adetlik üretimle tamamlamayı hedefliyoruz. Bu sene iç pazardaki yüksek talepten dolayı üretimimiz 220 bin adetten 240 bin adede çıkardık. Altı ayda 26 bin adetlik satış gerçekleştirdik ve sattığımız araçların yüzde 71’ini Türkiye’de ürettiğimiz yerli araçlar (i10, i20, i20N ve Bayon) oluşturdu” dedi. Berkel, yerli üretim otomobillerin fiyat avantajını korumak için ÖTV matrah limitlerinin arttırılması ve kredi olanaklarının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğinin de altını çizdi.

Haberin Devamı

Yüksek donanımlı ‘B-SUV’ dönemi

Murat Berkel

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!