Yozgat Şeker Fabrikası'nda olay

Güncelleme Tarihi:

Yozgat Şeker Fabrikasında olay
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2009 17:07

İşçiler, fabrikaya talip olan Arap Şirket yetkililerini fabrika binasından hapsedip, taşlarla saldırdı

Haberin Devamı

YOZGAT'ın Sorgun İlçesi'nde bulunan Yozgat Şeker Fabrikası'nın özelleştirilmesini protesto eden fabrika işçileri, fabrika kapılarını kilitleyerek fabrikaya talip olan Arap Şirket yetkililerini fabrika binasından hapsetti. Ardından fabrikadan çıkan Arap şirketinin yetkililerine taşlarla saldırdı. Olay yerine sevk edilen çok sayıda Jandarma ekibi eylemcilere müdahale etti.

Özelleştirme kapsamında olan Yozgat Şeker Fabrikası'na gelen Arap Şirket yetkilileri beklemedikleri bir protesto ile karşılaştılar. Fabrika binası önünde toplanan yaklaşık 200 kişilik fabrika işçisi, Arap Şirket yetkililerini bina içerisine sokmak istemediler. Ardından fabrika içerisine giren Arap işadamlarını fabrikaların kapılarını kilitleyerek içerde hapsettiler. Yaklaşık 1 saat fabrikada kalan Arap sermayeli şirketin yetkilileri bina dışına çıktıklarında ise işçiler taşlarla saldırıda bulundu. Olay yerine sevk edilen çok sayıda Jandarma ekibi eylemcilere müdahale ederken, şirket yetkililerini ise uzaklaştırdı.

Haberin Devamı

Şeker İş Sendikası Yozgat Şubesi Başkanı Ömer Macit, direnişin sadece işçi meselesi olmadığını Sorgun'un, Yozgat'ın, Türkiye'nin meselesi olduğunu belirterek, "Türkiye'deki Şeker Fabrikalarının tamamının üretimden çekilip, Avrupa'dan şeker ihracat eden bir ülke konumuna gelip onların kölesi olmak istemiyoruz. Özeleştirmeye karşıyız ve bu direnişimiz sürecek" dedi.

İşçileri ise, şeker fabrikasının özelleşmesi halinde kapanacağı ve yaklaşık 500 kişinin işsiz kalacağını ileri sürerek "Yozgat'ın tek tüten bacası olan Yozgat Şeker Fabrikasını kapatmaya çalıyorlar. Daha öncede bira fabrikasını özelleştirdiler ardından da fabrika kapandı. Aynı akibeti yaşamak istemiyoruz" dediler.

Yaklaşık 2 saat fabrika önünde sloganlar atarak protestolarını sürdüren eylemciler fabrikaya talip olan Arap şirket yetkililerinin ayrılmasının ardından dağıldılar.

Yozgat Şeker Fabrikası'ndan fotograflar/ Foto Galeri

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!