Yozgat hızlı treni bekliyor: Hedefimiz turizm kenti olmak

Güncelleme Tarihi:

Yozgat hızlı treni bekliyor: Hedefimiz turizm kenti olmak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2022 07:00

Ankara-Sivas-Yozgat Yüksek Hızlı Tren’in (YHT) seferlerinin yıl sonunda başlamasıyla birlikte, Ankara-Yozgat arasının 55 dakikaya ineceğini ifade eden Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, Eskişehir gibi Yozgat’ın da Ankara’ya çok yakın ormanı gölü olan bir turizm kenti olacağını söyledi.

Haberin Devamı

Hürriyet’e konuşan Köse, “Türkiye’nin ilk milli parkı Yozgat’ta bulunuyor. 600 yılık çam ağaçlarımız var. Yaptığımız yatırımlarla ormanın içinde, göl kenarında insanların nefes alabileceği çok güzel bir ortam haline dönüştürdük. Yozgat, turizm şehri olacak” dedi.

HAVALİMANI PROJESİ DE VAR

Köse, şu değerlendirmeleri yaptı: “Yıl sonuna kadar raylı sistem Yozgat’a geliyor. Hızlı tren, demiryolu hattımız büyük bir yatırım. Alt yapısı tamamen bitti. Test sürüşleri başladı. Bunun Yozgat’a çok büyük katkısı olacak. Ankara Yozgat arası 55 dakika olarak hesaplanıyor. Ulaşım dünyada şehirlerin gelişmesi için en önemli etken. Ankara’da bulunan Yozgatlı vatandaşlarımız ucuz, konforlu ve hızlı bir şekilde ulaşımında büyük kolaylık olacak. Havalimanı projemiz 2 yıl önce başlatıldı. Turizmin canlanması için yatırımlar hızla yapılıyor. Burası, Fatih Tabiat Milli Parkı diye adlandırdığımız bir bölüm, Milli Parklardan ayrı bir bölüm. Piknik yapılabilen, kontrollü ateş yakılmasına izin verilen mesire alanı olarak kullanılan bir yer. Bungalov gibi çadır evler oluşturacağız.” 

Haberin Devamı

EKONOMİYE GÜNEŞ KATKISI

Şehirle ilgili yapılan yatırımlar hakkında da değerlendirmeler yapan Başkan Köse, “Yatırımlarımızı, yap-işlet-devret sistemi ile yapmak yerine kendi imkanları ile yapmayı ilke edindik. En büyük projelerimiz arasında Güneş Enerji Santralı (GES) Projesi var. Bu proje ile ekonomimize büyük katkı sağlayacağız. 3 aylık bir süremiz var. Sözleşmelerin tamamı yapıldı. Yaptığımız projelerin hiç birinde yap-işlet-devret yok. Örneğin GES projesinde bunu önerdiler, ‘bir kısmını peşin, her ay ödeme’ dediler ama bu öyle karlı bir iş ki bu karı niye başkasına vereyim, hiç kimseye vermedik, kendi imkanlarımızla yapıyoruz. Yozgat kazansın. Kendini enerji artışlarıyla birlikte 3 yılda amorti eden bir sistem. 3 yıl sonrasında 25 yıl boyunca Yozgat Belediyesi’ne gelir sağlayacak. Hem de hatırı sayılır bir geliri olacak” şeklinde konuştu.

Yozgat hızlı treni bekliyor: Hedefimiz turizm kenti olmak

Celal Köse

Haberin Devamı

TEMİZ SU YATIRIMI

Şehre verilen suyun 3’te 2’sinin kayıp-kaçak olduğunu kaydeden Celal Köse, “Eski boruların tamamını, ASBET’li boruları değiştireceğiz. Hemşerilerimiz tertemiz suya kavuşacak. Kayıp, kaçak oranı çok yüksek illerden birisiyiz. Kayıp-kaçak oranı toplamda yüzde 67’yi buluyor. Şehre getirdiğimiz su enerji harcanarak getiriliyor” dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!