‘Yollar ticaret ve turizme can verdi’ 

Güncelleme Tarihi:

‘Yollar ticaret ve turizme can verdi’
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2023 07:00

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiyeyi baştan başa yüksek standartlı yol ağıyla kuşattıklarını belirterek, “Hayata geçirdiğimiz her yeni yol, köprü ve tünel ile üretim, ticaret, kültür ve turizm faaliyetlerini canlandırdık, yeni istihdam alanlarının oluşmasına vesile olduk” dedi.

Haberin Devamı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-Bursa hızlı tren hattı şantiyesinde incelemelerde bulundu. Bakan Uraloğlu, çalışmalarını Türkiye Yüzyılı Vizyonu çerçevesinde sürdürdüklerini belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye Yüzyılı Vizyonumuzu rehber edinerek, yarının ihtiyaçlarını en doğru şekilde karşılayacak adımları, ülkemizin dört bir köşesinde atmaya devam ediyoruz. Yatırımlarımızın toplumsal refahın yükseltilmesinde önemli kilometre taşlarından biri olduğunun bilinciyle hareket ederek doğu-batı, kuzey-güney demeden ülkemizi baştanbaşa yüksek standartlı yol ağıyla kuşattık. Bölünmüş yollarımızın uzunluğunu 6 bin 100 kilometreden 29 bin 100 kilometrenin üstüne taşıdık. Bin 714 kilometre olan otoyol ağımızı 3 bin 633 kilometreye ulaştırdık. Köprülerimizin uzunluğunu 311 kilometreden 763 kilometreye, tünellerimizin uzunluğunu ise 50 kilometreden 724 kilometreye yükselttik. Hayata geçirdiğimiz her yeni yol, köprü ve tünel ile üretim, ticaret, kültür ve turizm faaliyetlerini canlandırdık, yeni istihdam alanlarının oluşmasına vesile olduk” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘YÜZDE 80 TAMAMLANDI’

Ankara-Bursa Hızlı Tren Hattı projesinde gelinen durumla ilgili bilgi veren ve inşaattaki ilerlemenin yüzde 80 seviyesine ulaştığını belirten Bakan Uraloğlu, “Projemiz tamamlandığında hem Ankara-Bursa, hem de Bursa-İstanbul arası seyahat süresi 2 saat 15 dakika olacak. Bu yıl sonu itibarıyla Osmaneli-Yenişehir kesimindeki toplam 14 bin metre uzunluğundaki 10 tünelin daha kazı çalışmalarını bitirmeyi hedefliyoruz. Viyadük, menfez, köprü, altgeçit ve üst geçitler gibi sanat yapılarının yapım çalışmalarına da aralıksız devam ediyoruz. Bu işlerimizin de ilerleme seviyesi yüzde 80’e ulaştı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!