Yolcu otobüslerine hız takibi

Güncelleme Tarihi:

Yolcu otobüslerine hız takibi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2023 07:00

ULAŞTIRMA ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2024 yılı itibarıyla şehirlerarası yolcu otobüslerine zorunlu araç takip cihazı takılacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Otobüslerin konum, tarih ve saat bilgilerinin 2 dakikalık periyotlar halinde Bakanlığın Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemi’ne (U-ETDS) elektronik ortamda iletileceğini belirten Bakan Uraloğlu, yazılı açıklamasında, “Son dönemde maalesef karıştıkları kazalarla gündeme gelen ve şehirlerarası yolcu taşımacılığı faaliyetlerinde kullanılan otobüslerde araç takip cihazı takacak ve bu bilgileri anlık olarak bakanlığımıza bağlı Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğümüzle paylaşacak. 2024 yılı itibarı ile bu uygulamaya başlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Yolcu otobüslerine hız takibi
Abdulkadir Uraloğlu

1 OCAK’TA BAŞLIYOR

Haberin Devamı

Uygulamanın, Karayolu Taşıma Yönetmeliği çerçevesinde yolcu taşımacılığı faaliyeti gösteren taşıtlar için 1 Ocak 2024 yılında yürürlüğe gireceğini belirten Uraloğlu, “Bu uygulama ile taşıtların konum, tarih ve saat bilgileri 2 dakikalık periyotlar halinde bakanlığımızın U-ETDS sistemine elektronik ortamda iletilecek ve taşıtların etkin bir şekilde takip edilebilmesi sağlanacak. Konu hakkında araç takip hizmeti veren firmaların sistemleri üzerinden araç takip bilgileri elektronik olarak bakanlığımıza iletilecek. Plaka üzerinden tüm sorgulama ve eşleştirme işlemleri U-ETDS üzerinden yapılacak” dedi.

BAKMADAN GEÇME!