YKM ayda 133 milyar liraya Galleria'da

Güncelleme Tarihi:

YKM ayda 133 milyar liraya Galleriada
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2000 00:00

Haberin Devamı

İSTANBUL Ataköy Galleria’da bir süre önce Printemps’den boşalan yere YKM açılıyor. YKM, Galleria’ya ayda 200 bin dolar kira ödeyecek. YKM Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Ağralı, Galleria YKM’yi bu yıl sonuna doğru açacaklarını söyledi.

YENİ Karamürsel (YKM), Türkiye'deki en büyük mağazasını Ataköy Galleria'da açacak. 2000 yılı sonunda açılması planlanan Galleria YKM, 10 bin 934 metrekarelik bir alanı kaplayacak. YKM, Galleria mağazası için ayda 200 bin dolar (133 milyar lira) kira ödeyecek.

YKM Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Ağralı ile Galleria'nın işletmecisi Ataköy Turizm Genel Müdürü Mecdi Eren, Galleria YKM için bir anlaşma imzaladı. İmza töreninin ardından konuşan Fethi Ağralı şunları söyledi:

‘‘Galleria YKM'yi 5 yıllığına kiraladık ve 4 milyon dolarlık bir yatırım yapıyoruz. Bu yatırım 5 yıl için çok fazla ama şimdiye kadar kiraladığımız bütün mağazalarda planlanandan daha uzun süre kaldık. Yeni mağazamızda Türkiye'deki köklü mağazalara Cornerlar vereceğiz. Yaşanan ekonomik krizler nedeniyle yurtdışına açılamadık ama Atılım 2000 projesiyle YKM olarak yenileniyoruz.’’

YKM'nin 1 milyon 375 bin kayıtlı müşterisi bulunduğunu söyleyen Fethi Ağralı, ‘‘Ciromuzun yüzde 90'ını kartlı müşterilerimiz sağlıyor. Yüzde 10'luk kesim ise peşin alışveriş yapanlar. Bizim için müşteri memnuniyeti ön planda. Müşterilerimiz için taksitli satışların yanında Bonus Card uygulamasını başlattık. Bonus Card sahipleri alışverişleriyle hem puan toplayabilecekler hem de bu kartları dünyanın her yerinde kullanabilecekler’’ dedi.

YKM CANLANDIRACAK

Eski Printemps'in bulunduğu yere açılacak olan YKM'nin Galleria'yı canlandırmasını beklediklerini belirten Ataköy Turizm Genel Müdürü Mecdi Eren de, ‘‘Printemps'in kapanmasının ardından mağaza uzun süre boş kaldı. YKM ile imzaladığımız bu anlaşma iki taraf açısından da faydalı olacak. Yeniden sloganıyla yenilenen Galleria'ya YKM yeni bir soluk getirecek. Özelliştirme sürecinde olan Galleria'ya 2 yılda 2.5 milyon dolarlık yatırım yaptık. YKM'nin de gelişiyle ziyaretçi sayımız daha da artacak’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!