Yine yeni yeniden

Güncelleme Tarihi:

Yine yeni yeniden
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2016 22:09

Televizyon teknolojilerine bir yenisi daha eklendi. ABD’de düzenlenen CES 2016’da tanıtılan yeni televizyonların özelliği ise Yüksek Dinamik Aralık (HDR). Kullanıcılara daha canlı renkler sunan bu teknolojiye sahip markalar ise LG, Panasonic, Samsung ve Sony.

Haberin Devamı

HD, Full HD, 3D ve 4K... Son 10 yıldan beri televizyon teknolojilerinin sahip olduğu özellikler bu şekilde sıralanıyor. Ancak yeni teknolojiler de yolda. ABD’nin Las Vegas şehrinde düzenlenen dünyanın en büyük teknoloji teknoloji fuarı Consumer Electronics Show (CES) 2016’da televizyon üreticileri son yeniliklerini tanıttı. Toshiba TNB’nin davetiyle katıldığımız CES 2016’da televizyonlardaki yenilik High Dinamic Range (HDR) oldu. Yani koyu ve aydınlık alanlardaki renklerin dinamik bir şekilde dengelenmesiyle daha iyi bir görüntüye ulaşma teknolojisi.

Yine yeni yeniden



Sıradan televizyonlara göre milyonlarca yeni renk ekranlarda yer alırken siyah ile beyaz arasındaki denge maksimum düzeye çıkıyor. Bu sayede ise izlenen videolar göze daha doğal ve canlı geliyor. HD çözünürlüğe göre 4 kat daha fazla çözünürlük sunan 4K televizyon modellerinde yer alan yeni teknoloji ‘Ultra HD Premium’ etiketiyle temsil edilecek. Bu yeni teknolojiyi ise birçok televizyon üreticisi modellerinde kullanmaya başladı. CES 2016’da ilk kez sahneye çıkan modeller, ‘HDR’ özelliği ile tüm dikkatleri üzerine çekiyor. HDR teknolojisini yeni modellerinde kullanan şirketler ise LG, Panasonic, Samsung ve Sony oldu. Yakından inceleme fırsatı bulduğumuz bu modeleri bir araya getirdik.

Haberin Devamı

Hiç kaza yapmıyor

Yine yeni yeniden


TEKNOLOJİ devi Intel’in çip ve sensörlerini kullanarak geliştirilen Yuneec Typhoon adındaki drone modelinin en önemli özelliği, engelleri algılayabilmesi. Intel’in RealSense teknolojisinin kullanıldığı Yuneec Typhoon, karşısına çıkan engelleri hızlı bir şekilde algılıyor. Ayrıca yeni drone modelinde 4K video çekimi mümkün . Droneun fiyatı ise 1.799 dolar.

Sanal gerçeklik

BİRKAÇ yıldır geliştirilen sanal gerçeklik gözlüğü Oculus Rift, nihayet 599 dolarlık fiyat etiketiyle satışa çıktı. Geçtiğimiz yıllarda geliştirme aşamasında olmasına rağmen beklenenden çok daha fazla ilgi gören Oculus Rift, mart ayında teslim edilmeye başlanacak. Gözlük ile gelenlerse Xbox kontrolcüsü mikrofon ve 2 ücretsiz oyun. Gözlüğün mart ayında büyük çıkış yapması bekleniyor.

Haberin Devamı

Netflix Türkiye’de

İNTERNET üzerinden dizi ve film gibi içerikler yayınlayan Netflix, CES 2016 kapsamında bir basın toplantısı düzenledi. Şirket, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 130 ülkede daha hizmet vermeye başladı. Türkiye’de ‘Basic’, ‘Standard’ ve ‘Premium’ olmak üzere 3 farklı üyelik tipi bulunan Netflix’in fiyatları da açıklandı. Basic paketi aylık 26.99 TL, standard paketi aylık 33.99 TL, premium paketi ise aylık 40.99 TL ödeyerek kullanmak mümkün. Şu anda Netflix Türkiye’deki dizi ve filmlerde Türkçe dublaj ve altyazı seçenekleri bulunmuyor.

Hidrojen ile şarj ediyor

AKILLI telefon kullanıcılarının en önemli sorunlarının başında şarj geliyor. Daha büyük ve taşınabilir şarj üniteleri sorun için yardımımıza koşsa da aslında tam bir çözüm sunmuş durumda değil. Bu fikirden yola çıkan The Jaq adındaki şirket, MyFC adındaki hidrojenle çalışan taşınabilir bataryayı geliştirdi. 1800 mAh’lık güce sahip olan cihazı doldurmak için ise hidrojen dolu kartuşları değiştirmek yeterli. iPhone 6s ve Samsung Galaxy S6 modelleriyle uyumlu olarak çalışan cihazda bir adet USB giriş bulunuyor.

Haberin Devamı

Üç farklı modelle çıktı

YENİ HDR teknolojisine adapte olan şirketlerin başında yer alan Sony, 3 farklı modeli tüketicilerin beğenisine sundu. ‘XBR-X930D’, ‘XBR-X940D’ ve ‘XBR-X850D’ adındaki modeller, Ultra HD Premium etiketine sahip. Ekran boyutları 55 inç ile 75 inç arasında değişen bu modeller, Android işletim sistemine sahip.

Oyun konsolu satın almaya gerek kalmıyor

TELEVİZYON konusunda önemli bir pazar payını elinde tutmayı başaran Samsung, fuarda ‘KS9500’ serisini tanıttı. Rakipleri gibi HDR teknolojisine sahip olan bu ürün ailesinin ekran boyutu seçenekleri 49 inç ile 88 inç arasında değişiyor. 4K çözünürlüğe sahip olan bu modelde aynı zamanda PlayStation Now ve Gamefly servislerine sahip. Bu servisler ise kullanıcıların oyun konsolu satın almadan aynı içeriklere sahip olabilmesini sağlıyor. Samsung KS9500 serisi televizyonların satış fiyatları 1500 dolar ile 20 bin dolar arasında değişiyor.

Haberin Devamı

HDR teknolojisini ilk açıklayan marka oldu

CES 2016’da televizyon modellerindeki HDR teknolojini kullanmaya başladığını açıklayan ilk şirket Panasonic oldu. ‘DX900’ adında yeni bir televizyon ailesi tanıtan şirket, HDR ile LED teknolojisini birleştiriyor. 58 inç ile 65 inç arasındaki ekran modellerde yer alan bu yeni teknolojinin yanı sıra canlı görüntüler konusunda verilen sertifikalardan biri olan ‘Hollywood Cinema eXperience plus’a da sahip durumda. Yeni modelin önümüzdeki günlerde satışa çıkması bekleniyor.

Hem OLED hem HDR

CES 2016’nın en dikkat çeken bölümlerinden biri olmayı başaran LG, HDR teknolojisine sahip olan modellerini tanıttı. ‘65B6’ serisi televizyon modellerini ilk kez tüketicilerin beğenisine sunan şirket, hem HDR hem de OLED teknolojilerini birleştirdi. Böylelikle şu ana kadar televizyon ekranlarındaki en gerçekçi renklere ulaşıldığı ifade ediliyor. İki farklı ekran boyutuyla sunulan modellerde ayrıca sihirli kumanda ve webOS 3.0 akıllı TV işletim sistemi yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!