Yine biber yaktı

Güncelleme Tarihi:

Yine biber yaktı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2000 00:00

Haberin Devamı

MERKEZ Bankası Başkanı Gazi Erçel'in, enflasyonla mücadelenin simgesi haline getirdiği ‘‘biber’’, İstanbul'da temmuz ayının zam şampiyonu oldu. Temmuz ayında İstanbul'da biber fiyatı yüzde 68.9 oranında arttı. Yılın 7 ayında ise yüzde 137.5 ile balık ilk sırayı aldı.

İstanbul Ticaret Odası (İTO), piyasaların şeffaflığını sağlamak, kamuoyunu bilgilendirmek ve sivil toplum örgütlerinin baskılarına zemin hazırlamak amacıyla, ilki mart ayında gerçekleştirilen uygulama çerçevesinde, Temmuz ayında İstanbul'da perakende fiyatları en fazla artan maddeleri, fiyat ve artış oranlarıyla birlikte açıkladı.

Açıklamaya göre, Temmuz zam şampiyonu biber oldu. Haziranda kilogram fiyatı 324 bin 335 lira olan biber, 547 bin 710 liraya yükselirken, fiyat artış oranı yüzde 68.9 olarak gerçekleşti. Yılın 7 ayında ortalama perakende fiyatı en fazla artış gösteren madde ise mayıs ayının da rekortmeni balık oldu. Balık fiyatı, yüzde 137.5 artışla 3 milyon 54 bin 328 liraya ulaştı. Balığı yüzde 100 lük fiyat artışlarıyla badana boya işçiliği ve hastane röntgen ücreti izliyor. Gazoz ve kolalar da yüzde 95.6'lık fiyat artışlarıyla ilk 5'te yeraldılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!