Yılmaz'dan Yalova'ya ‘Tütün’ telefonu

Güncelleme Tarihi:

Yılmazdan Yalovaya ‘Tütün’ telefonu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2001 01:58

TBMM Başkanvekili Yüksel Yalova'nın, Başbakan Bülent Ecevit'in ABD gezisi öncesinde yasalaşması amaçlanan Tütün Yasası'nı engelleyen tavrı, Mesut Yılmaz'ın tepkisini çekti.

Tütün Tasarısı'na yönelik muhalif açıklamalarından sonra ANAP Genel Başkanı Yılmaz'ın isteği üzerine görevinden istifa eden Yalova'nın yolu, yine Tütün Tasarısı ile kesişti. Yalova, önceki gün Tütün Tasarısı görüşmelerine geçmemek için üç saat süreyle farklı konularda milletvekillerine söz verdi. Yalova, önce Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin yıldönümü nedeniyle bir saat süreyle tüm gruplar söz aldı. Ardından da Mehmet Akif'in ölüm yıldönümü nedeniyle bir saatlik bir görüşme açtırdı. Tepkileri farkeden Yalova, ‘‘Atatürk'ü ve Mehmet Akif'i konuşmayacağız da kimi konuşacağız’’ dedi. Yalova'nın bu tutumunu sürdürmesi DSP ve MHP'li milletvekillerini kızdırdı.

Genel Kurul'da iktidar ortaklarında yaşanan gergin hava, ANAP'lıları da rahatsız etti. Bunun üzerine Yılmaz, Genel Kurul'un ara vermesinden yararlanarak, Yalova'yı aradı ve ‘‘Ne yapmaya çalışıyorsun, senin tasarıyı engellemeye çalıştığını söylüyorlar’’ dedi. Yalova, böyle bir tavrı olmadığını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!