Yılmaz'dan ihracatçılara destek

Güncelleme Tarihi:

Yılmazdan ihracatçılara destek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 1997 00:00

Haberin Devamı

Başbakan Mesut Yılmaz, yurt dışına ihracat yapan işadamlarının bundan böyle bürokratik engellerden yakınmayacaklarını açıkladı. Yılmaz, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Yönetim Kurulu üyelerini kabulünde, ihracat alanında bekleyen sorunların bir kısmına çözüm bulduklarını belirterek, ihracatçıları destekleyeceklerini bildirdi.

İhracatın geliştirilmesini ekonomi alanında en önemli özelliklerden biri olarak nitelendiren Yılmaz, ihracatı köstekleyen nedenleri kısa zamanda bertaraf edeceğiz dedi. İhracatçıların en önemli sorunlarını bürokratik engeller ve finansman başlıkları altında toplayan Yılmaz, bürokratik işlemlerin asgari indirilmesi hazırlıklarının tamamlandığını söyledi. Finansman sorununu ise, Eximbank'ın sermayesini 50 trilyona yükselterek aşacaklarını ifade etti. Yılmaz şunları söyledi:

‘‘Bundan böyle yurt dışına ihracat yapan işadamları bürokratik engellerden yakınmayacaklar. İhracatçılara finansman sağlayan Eximbank'ın sermayesini ise 15 trilyondan 50 trilyona yükselttik. Bunun 9 trilyonu derhal ödenecek. Bununla birlikte ihracatçılara aktarılacak kaynağın yılsonuna kadar 350 trilyona yükseltilmesi öngörülüyor. Ayrıca Eximbank'ın yönetim kuruluna ilk kez sektörden 2 temsilci alınmıştır.’’ İhracatçıların Türk özel sektörünün en dinamik kesimi olduğunu söyleyen Yılmaz, ihracatçıların yurtdışında büro açma ve fuarlara katılma olanaklarını da genişlettiklerini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!