Yılmaz, Wall Street'te açılış gongu çalacak

Güncelleme Tarihi:

Yılmaz, Wall Streette açılış gongu çalacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 1997 00:00

Haberin Devamı

Başbakan Mesut Yılmaz, Başkan Bill Clinton'la görüşmek üzere Washington'a gelmeden önce New York'ta Borsa'ya gidecek. 18 Aralık 1997 Perşembe günü New York Borsası'nda ‘‘geleneksel gong vuruşunu’’ Yılmaz gerçekleştirecek.

New York Borsası'nın günlük çalışmalarını başlatan ‘‘gong’’ vuruşuna zaman zaman devlet adamları, ünlü sanatçı ve sporcular da davet ediliyor. Son olarak, Eylül ayında ünlü basketbolcu Michael Jordan, 31 Ekim günü de Çin Halk Cumhuriyeti Başkanı Jiang Zemin, New York Borsası'nın çanını çalmıştı. ABD'de, 3 bin 50 şirketin hisselerinin işlem gördüğü, 205 yıllık tarihe sahip New York Borsası'nın bu geleneksel törenine katılmak önemli bir ayrıcalık olarak değerlendiriliyor.

CLINTON'LA YEMEK

Yılmaz-Clinton buluşması ise 19 Aralık cuma günü öğle saatlarinde gerçekleşecek. İki liderin öğle yemeğini Beyaz Saray'da yemeleri bekleniyor. ABD Yönetimi sözcüleri yaptıkları açıklamalarda, Başbakan Mesut Yılmaz'ın çalışma ziyaretine büyük önem verildiğini vurguladılar. Son olarak Dışişleri Bakanlığı Sözcü Vekili James Foley dün yaptığı açıklamada, ‘‘Başbakan Mesut Yılmaz'ın ziyaretine büyük önem veriyor ve görüşmelerin çok yapıcı geçeceğine inanıyoruz’’dedi.

Başbakan Yılmaz, Washington'da kalacağı süre içinde Başkan Yardımcısı Al Gore ve Dışişleri Bakanı Madeleine Albright'la da görüşecek. Yılmaz'ın ziyareti öncesinde TBMM Genel kurulu'nda onaylandığı takdirde daha önce ABD Kongresi'nin onayladığı Çifte Vergilendirme Anlaşması'nın da imzalanacağı belirtiliyor.

Clinton- Yılmaz Zirvesi'nin ana gündem maddeleri de şöyle:

Türkiye-AB ve ABD ilişkileri.

Türkiye- Yunanistan ve Kıbrıs sorunları.

İkili ekonomik ilişkiler.

Kuzey Irak ve genelde Irak'la ilgili sorunlar.

Uluslararası terörizm.

Yılmaz'ın, Washington ziyareti sırasında, başta Washington Post olmak üzere çeşitli gazeteleri ziyaret edeceği ve CNN'e canlı yayında bir mülakat vereceği de öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!