Yılmaz Fischer'a hak verdi

Güncelleme Tarihi:

Yılmaz Fischera hak verdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2001 16:01

ANAP Genel Başkanaı ve Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz, IMF Başkan Yardımcısı Stanley Fischer'ın faizler düşürülmezse ekonomoik programın değiştirilebileceği yönündeki sözlerine hak verdi.

"3-4 ay içerisinde faizler aşağı çekilemez ve enflasyon hedefleri gerçekleşmezse mutlaka programın revizyonu gündeme gelir" diyen Yılmaz, Türkiye'nin hükümetsiz kalmayacağını, işbaşındaki hükümetin de programın uygulanmasında bundan sonra daha başarılı olacağını bildirdi.

Yılmaz, partisinin İl Başkanları toplantısından önce gazetecilerin sorularını yanıtladı. Fischer'in dün akşam yaptığı "Faizler düşürülmezse programda revizyon gerekebilir" şeklindeki sözleriyle ilgili yorumunun sorulması üzerine Yılmaz, şöyle konuştu:

"Bu programın en önemli amaçlarından birisi enflasyonun ve ona bağlı olarak da faiz oranlarının aşağı çekilmesidir. Bu programı IMF ile işbirliği halinde uyguladığımıza göre aynı amaç için IMF'nin de üzerine düşeni yapması gerekir. Ben inanıyorum ki IMF'nin taahhütleri yerine geldikten sonra faizlerin bugünkü durumu da kısa sürede olumlu yönde değişecektir.

Stanley Fischer haklıdır. Bu faiz oranlarıyla enflasyon hedefini tutturmamız mümkün değil. Bunun için kısa sürede yüksekak için kaynak ayırma ihtiyacı duyuyoruz. Enflasyon düştükçe hükümetin bu konuda elindeki kaynaklar artça bu politikalar daha da yoğun olarak sürdürülecektir."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!