‘Yetkili servislerden asla vazgeçmeyin’

Güncelleme Tarihi:

‘Yetkili servislerden asla vazgeçmeyin’
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2022 07:00

Yetkili servisleri, diplomalı tıp doktorları ve tam teçhizatlı yoğun bakımı olan hastane üniteleri gibi düşünmek gerektiğine dikkat çeken Mengerler Anadolu Genel Müdürü Sevgi Ataman, “Yetkili olmayan yerlerde onarımlar maalesef tam layıkıyla yapılmıyor ve kazalara sebep olabiliyor. Ayrıca araçlar da yetkisiz yerlere gittiği zaman garantiden çıkıyor. Diğer büyük arızalarda da bu defa daha büyük maliyetler ortaya çıkıyor. Canımızı, ailemizi seviyorsak, yetkili servislerden asla vazgeçmeyelim” dedi.

Haberin Devamı

Mengerler Bostancı’nın kurulum ve gelişimi nasıl oldu?

1939 yılında Ahmet Veli Menger tarafından kurulan Mengerler, 84 yıldır ülke ekonomimize katkıda bulunuyor. Müşterilerimizin talep ve isteklerine en doğru ve en hızlı bir biçimde odaklanarak bugünlere geldik. 10 büyük ilde ve 25 farklı hizmet noktasında Mercedes Benz’in ağırlıklı otomobil, otobüs, kamyon, hafif ticari araçlar, ürün satış ve satış sonrası hizmetleri olmak üzere faaliyet gösteriyoruz. İkinci el araçların satışları, yedek parça operasyonlarımız, filo kiralama hizmetlerimiz ve araçlara bağlı olarak Mengerler Sigorta Aracılık hizmetlerimiz de bulunuyor. Otomobil dünyasında ayrıca Alfa Romeo, Jeep ve Maserati bayiliklerimiz var. Bunun yanında farklı sektörlerde faaliyet gösteren şirketlerimiz de mevcut. Glob Tur turizm acentası ve Bodrum’daki Karia Princess otelimiz bunlardan sadece birkaçı. Mengerler Bostancı ise 2012 yılında kuruldu. Bostancı’da showroom ve satış sonrası hizmetler için ayırdığımız alan, 10 bin 600 metrekare büyüklüğe sahip. Faaliyetlerimizde yeşil enerji kullanmaya büyük özen gösteriyoruz. Topluma ve dünyaya sorumluluğumuz olan recycle dediğimiz geri dönüşüm ilkelerine son derece itinayla uyulduğu, karbon ayak izinin hem binada hem bütün proseslerimizde takip edildiği güzel bir binada müşterilerimize hizmet veriyoruz.

Haberin Devamı

‘Yetkili servislerden asla vazgeçmeyin’

‘PANDEMİDE VALE HİZMETİ GELİŞTİ’

Hizmetlerinizden kısaca bahseder misiniz?

Hizmetlerimiz her zaman üst noktada olmak zorunda. Dünyanın en önemli markalarından Mercedes Benz’i temsil ediyoruz. 84 yıldır da Mengerler çatısı altında müşterilerimize güvenle ve huzurla hizmet veriyoruz. Bu da her zaman çağın gerekliliklerini yerine getirmek, değişmek, farkındalık yaratmak ve hayatı kolaylaştırmakla oluyor. Özellikle pandemi döneminde insanların evlerinden çıkamadığı dönemde vale hizmetini ve vale ağlarımızı geliştirdik. Bu konuda benchmark seçildik. Yine uygulamaya aldığımız Mengerler Application sayesinde, müşterilerimizin servisteki araçları hakkında anlık olarak bilgi alabilmelerini sağlıyoruz. Hiç istemiyoruz tabii ki ama kazalar olduğunda da 7/24 Acil mobil hizmetlerimizle müşterilerimizin yanındayız. Kaza anında tutulan tutanaktan aracın tamir bakım sonrasındaki tüm kontrollerine, güncel fabrika ayarlarına kadar tüm süreçleri tamamlayarak araçları teslim ediyoruz. 24 farklı sigorta şirketi ile anlaşmamız var. Hafif ticari araçlar dediğimiz ürün grubumuzun servis müşterileri için de Mengerler Bostancı olarak, özel bir uygulamayı hayata geçirerek gece vardiyasına başladık.

Haberin Devamı

POZİTİF AYRIMCILIK

Mekanik atölyenizde kadın teknisyen de yer alıyor. Diğer yetkili servislerde de kadın teknisyen çalışıyor mu?

Şu an başka servislerde de var sanıyorum ama söz ettiğiniz arkadaşımız Serpil, pandemi döneminde inanılmaz başarılar gösterdi ve Mercedes Benz’den bu dönemde mekanik teknisyen sertifikasını alan ilk kadın arkadaşımız oldu. Almanya’nın belirlediği standartlarda tüm onarımlara hakim olan, gerektiğinde lastik değiştiren, yüksek teknoloji araçların teknik ve mekanik sorunlarına en doğru şekilde müdahale eden ve hiçbir tekrar tamiri bulunmayan örnek bir arkadaşımız. ‘She is Mercedes’; dünyaya iz bırakmış başarılı kadınlarla hayalleri olan girişimci, başarılı kadınları bir araya getiren ilham almalarını sağlayan bir platform. Geçen yıl Serpil’in sertifikasını almasının hemen ardından bir etkinlik yaptık. Sevgili Oya Başar ve Nergis Kumbasar’la Serpil’i bir araya getirdik. Çok keyifli bir sohbet oldu ve basının da büyük ilgisini çekti. Serpil sadece bugüne ilişkin bir örnek ama Mengerler’de kadın çalışana pozitif ayrımcılık, geçmişten günümüze uzanan bir uygulama. Şirketimizin tarihine bakıldığı zaman Ahmet Veli Menger’in tek varisi Safiye Hanım da yıllarca şirketin üst yönetiminde başarıyla görev almış. Şu an Yeminli Mali Müşavir Gülseren Zambak Hanımefendi, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız ve 50 yıldır Ahmet Veli Menger Holding’de çalışmaktadır. Yine Avukat Pınar Erim, 40 yıldır Ahmet Veli Menger Holding’de çalışmakta ve yönetim kurulu üyesidir. Mengerler Bostancı’daki yedek parça müdürümüz Esra Hanım gibi değerli müdürlerimiz de bulunmaktadır.

Haberin Devamı

‘İKİNCİ YARIDAN UMUTLUYUZ’

Araç sahipleri neden yetkili servisi tercih etmeli?

Araçlar uzun ömürlü olmak zorunda ve garantilerini korumak zorundayız. Eğer kendimizi seviyorsak, canımızı ve ailemizi seviyorsak, yetkili servislerden asla vazgeçmeyelim. Yetkili servisleri, diplomalı tıp doktorları ve tam teçhizatlı yoğun bakımı olan hastane üniteleri gibi düşünmek lazım. En küçük bir yetkili serviste bile bugün en özel cihazlar mevcuttur. Yetkili servilser bu özel cihazlara, aletlere yatırım yapmak zorundadır. Bunların hepsini dışarıdaki bir serviste bulmanız mümkün değil. Onarımlar maalesef tam layıkıyla yapılmıyor ve kazalara sebep olabiliyor. Ayrıca araçlar da yetkisiz yerlere gittiği zaman garantiden çıkıyor. Diğer büyük arızalarda da bu defa daha büyük maliyetler ortaya çıkıyor veya tekrar araçlar bize geliyor. Bu nedenle Mercedes Benz olarak birim maliyetleri düşürmek amacıyla tüm dünyada uzatılmış garanti, 2-3 yıllık bakım paketleri gibi uygulamalar sunuyoruz. Burada ayrıca garantisi bitmiş araçlar için de bir konuyu vurgulamak isterim. Araç 10 yıllık bile olsa, Mengerler çatısı altında taktığımız her yedek parça iki yıl garanti içerisinde.

Haberin Devamı

Otomobil tedarikindeki sıkıntı sürecek mi?

Global bir sorun tabi çip krizi var, savaşın etkisi var ve üçüncü ve dördüncü çeyrekten umutluyuz demekten başka şu anda verebileceğim bir cevap maalesef yok. Ümit ediyoruz ki savaş kısa sürede sona erer. Barış dolu bir dünyaya hep birlikte adım atarız.

 

MAVİ VE BEYAZ YAKAYA EĞİTİM ZORUNLU

Çalışanların eğitimleri için neler yapıyorsunuz?

Mengerler’de şu anda bin 155 kişi çalışıyor. Mercedes Benz’in standart uygulaması kapsamında, tüm personel yıllık toplam çalışma gününün en az yüzde 5’i süresinde eğitim almak ve güncellenmek zorunda. Hem teknik hem idari anlamda gerek mavi yaka gerek beyaz yaka tüm çalışanlar için bu eğitimler zorunlu. Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Ergin İmre’nin vizyonu ve öncülüğü ile de zaten her zaman eğitime ayrı bir değer verildiğini belirtmek isterim. Aslında çok yerinde bir soru oldu bu. Ürün ve yedek parça tedarikinin aksadığı bu dönemde, hem zamanımızı iyi değerlendirmek hem de personele verdiğimiz değeri vurgulamak üzere Boğaziçi Üniversitesi’nde bir proje gerçekleştirdik. Dijital pazarlama eğitimi aldık. Sadece pazarlama alanında değil, robotik zekâdan metaverse’e, NFT’den kripto paralara kadar çağın getirdiği çeşitli yenilikler hakkında eğitimler alarak kendimizi güncelledik ve çalışma arkadaşlarımızı da yeni dünyaya hazırladık.

 

Haberin Devamı

ÜCRETSİZ LASTİK OTELİ

Sizi dinleyen otomobil kullanıcılarına tatil öncesi önerileriniz var mı? Bizler ile paylaşabilir misiniz?

Öncelikle herkese unutamayacakları kadar güzel tatiller olsun diyorum. Lastikler araçlarımızın ayakkabıları ve kış lastiğine göre yaz lastiğinin de kauçuklarında daha az desenler var. Böylece ısınan yollarda yol tutuşu daha verimli oluyor ve daha az yakıt sarfiyatına sebep oluyor. Yani biz eğer yaz lastiğine geçmez ya da eskimiş bir lastiği değiştirmezsek lastiğe harcayacağımız para hem kazaya hem hayatımıza mal olabilir ya da en hafifinden yakıta harcayacağımız para, lastik değişimine harcayacağımız tutarı bulabilir. Bu konuda iki şey söylemek istiyorum. Lastikler mutlak değişmeli ama lastiklerin yetkili servislerde rot ve balans ayarları yapılmalıdır. Bu hem can güvenliğimiz için hem aracımızın uzun soluklu kullanımı için hem de yakıt tasarrufu için olmazsa olmazımız. Burada metropol şehirde en çok bizim müşterilerimizin dert yandığı lastikleri değiştireyim ama nerede saklayacağım, nasıl saklayacağım, ne şekilde saklayacağım? Biz bunların hepsini Mengerler kurumu çatısı altında lastik otelimizde çözüyoruz. Lastik otellerimiz ücretsiz. Lastikleriniz gerekli koşullar sağlanarak ve size özel alanlarda ücretsiz olarak diğer mevsime kadar bizim tarafımızdan muhafaza edilmekte. Bu konforu sizlere yaşatmaktan ve duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. Herkese sağlıklı, mutlu, keyifli tatiller diliyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!