Yerli ve ucuz bilgisayar atağı

Güncelleme Tarihi:

Yerli ve ucuz bilgisayar atağı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2018 01:33

Türkiye’deki hâlâ yaklaşık 5 milyon kişi bilgisayarla tanışmadı. Bu açık için harekete geçen yerli teknoloji markası Hometech, 799 TL fiyatlı uygun ve yüksek kaliteli bilgisayar modellerini satışa sundu. Şirketin CEO’su Emir Aral, “Bu atağımız karşılıksız kalmadı. Dizüstü bilgisayar pazarında payımızı yüzde 13’e çıkardık ve giriş seviyesi pazarında lider olduk” dedi.

Haberin Devamı

YAPAY zekâdan, akıllı teknolojilerden ne kadar bahsetsek de Türkiye’de hâlâ yaklaşık 5 milyon kişi bilgisayarlarla tanışmadı. Bilgisayarlarla tanışmamış bireyleri bilgisayarlarla tanıştırmak için harekete geçen yerli teknoloji markası Hometech, 799 TL’den başlayan giriş seviyesindeki bilgisayarları satışa sunmaya başladı. Başta video oyunları olmak üzere birçok teknolojik ürünün Türkiye ithalatçısı Aral A.Ş. çatısı altında yer alan Hometech’in CEO’su Emir Aral, Türkiye’de bu açığı kapatmanın oldukça önemli olduğunu anlattı.

799 TL’DEN BAŞLIYOR

Aral, “Dışarıdan bakıldığında Türkiye’de herkesin teknolojik ürünlere eriştiğini söyleyebilirsiniz. Ancak Türkiye geneline bakıldığında böyle bir durum söz konusu değil. Yaptığımız araştırmalarda şu anda Türkiye’de hâlâ 5 milyon kişinin bilgisayarlarla tanışmadığını tespit ettik. Bu araştırma sonucundan yola çıkarak tüm Hometech stratejimizi yeniledik. Türkiye’deki herkesin teknolojiye ve bilgisayarlara ulaşabilmesi uygun fiyatlı, yüksek kaliteli dizüstü (notebook) bilgisayarlar kategorisine odaklandık. Bu modelleri giriş seviyesi olarak adlandırabiliriz. Ancak tasarım, performans ve malzeme kalitesi olarak giriş seviyesinden çok daha fazlasını tüketicilere sunuyoruz. Örneğin; şu anda en uygun fiyatlı dizüstü bilgisayar modelimiz olan ‘Wi 101’in satış fiyatı 799 TL. En pahalı modelimiz ise 1.450 TL” dedi.

Haberin Devamı

GİRİŞ SEVİYESİNDE 1’İNCİ

Bu açığı kapatmak için sundukları modellerle hızlı bir büyümeye imza attıklarını ifade eden Aral, “Tamamen yerli ve milli sermaye ile üretim yapıyoruz. Gelişmiş ülkelerde giriş seviyesi modern bilgisayarların pazardaki payı yaklaşık yüzde 15 civarında, Türkiye’de ise bu oran henüz yüzde 5 seviyesindeydi. Biz bu açığı kapamak için “Teknoloji Türkiye’nin hakkı” diyerek yola çıktık. Çalışmalarımızı bu alandan yoğunlaştırdık. Geçen yıla oranla yaklaşık 3 kat büyüme göstererek dizüstü bilgisayar pazarında payımızı yüzde 13’e çıkardık. Bugün ise giriş seviyesi bilgisayar pazarında lider olduk” dedi. Bu büyümenin teknoloji devi Microsoft’un da dikkatini çektiğini ve ödüllendirildiğini dile getiren Aral, “Microsoft tarafından her yıl düzenlenen ‘Device Sales Summit’ kapsamında, Güney Afrika, Birleşik Arap Emirlikleri, İsrail, Suudi Arabistan ve Türkiye gibi ülkelerden de üretici firmaların yer aldığı ödül töreninde Hometech, ‘Afrika ve Ortadoğu’nun En Hızlı Büyüyen Bilgisayar Üreticisi’ ödülüne layık görüldü. Bu da başarımızın bir teknoloji devi tarafından teyit edilmesini gösterdi” diye konuştu.

 

Haberin Devamı

FARKLI ALANLARDA YER ALIYOR

BİLGİSAYARLARIN yanı sıra farklı teknolojik ürünler de geliştirdiklerini anlatan Aral, şunları söyledi: “Tıpkı bilgisayarlarda olduğu diğer ürün kategorilerinde de uygun fiyat ve yüksek kalite stratejimizi uyguluyoruz. Şu anda, tablet, uydu alıcı ve aydınlatma sistemleri alanlarında da Hometech markalı ürünler bulunuyor. Örneğin, en uygun tablet modelimiz ‘HT 7RT’nin satış fiyatı 249.90 TL. Aydınlatma sistemlerinde ise LED ampul, ışıldak, el feneri ve kafa tipi modellerimizi var. LED ampullerin satış fiyatı 12.90 TL’den başlıyor. Uydu alıcı modellerimizin başlangıç satış fiyatı ise 69 TL.”

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!