Yerli uçaksavar testleri geçti

Güncelleme Tarihi:

Yerli uçaksavar testleri geçti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2022 07:00

Savunma Sanayii Başkanlığı ile imzalanan Platform Makineli Tüfeği projesi (PMT 12.7) kapsamında geliştirilen yerli 12.7 x 99 mm uçaksavar CANiK M2 QCB (Quick Change Barrel), tüm Ar-Ge, test ve kalifikasyon süreçlerini başarıyla geçti.

Haberin Devamı

Son üç yıllık dönemde Ar-Ge ve ekipmanlarına yönelik yaklaşık 600 milyon TL yatırım yapılan CANiK M2 QCB,  Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından da kalifiye edilerek envantere alındı.

Samsun Yurt Savunma (SYS) bünyesinde faaliyet gösteren hafif silah üreticilerinden CANiK tarafından 2018 yılında Savunma Sanayii Başkanlığı ile imzalanan Platform Makineli Tüfeği projesi kapsamında geliştirilen CANiK M2 QCB uçaksavar için son 3 yıllık dönemde 160 milyon TL Ar-Ge ve 440 milyon TL üzerinde de endüstriyelleşme yatırımı yapıldı.  Hızlı değiştirilebilir namlu özelliğine sahip CANiK M2 QCB, Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından kabul edilen ve Türkiye’nin kalifiye ettiği en büyük kalibreli makineli tüfek olma başarısını da elde etti. Yapılan testlerde uçaksavar, 45 günde Amerikan TOP ve NATO standartlarında 23 farklı testin hepsini tamamlayarak başarılı bir sonuç elde etti. Bu kalifikasyon ve test sürecinde, 200 binin üzerinde mermi kullanıldı.

 

BAKMADAN GEÇME!