‘Yerli kuleler’ sınırı aşıyor

Güncelleme Tarihi:

‘Yerli kuleler’ sınırı aşıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2023 07:00

Savunma sanayi şirketlerinden CANiK, 12-15 Eylül 2023 tarihleri arasında İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenecek Uluslararası Savunma ve Güvenlik Ekipmanları Fuarı (DSEI 2023) için hazırlıklarını sürdürüyor.

Haberin Devamı

Şirket, DSEI 2023 öncesinde ise 5-8 Eylül tarihlerinde Polonya’da düzenlenecek Doğu Avrupa’nın en eski savunma fuarı MSPO 2023’e katılacak. Geçtiğimiz yıl dünyadaki üç orta kalibre top üreticisinden biri olan köklü İngiliz şirketi AEI Systems’ı satın alan CANiK, Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı IDEF 23’te sergilediği ürünleri ile yeni bir ihracat rekoruna imza atmaya da hazırlanıyor. CANiK, Polonya ve İngiltere’deki fuarlarda CANiK M3 ve CANiK’in de içinde bulunduğu SYS (Samsun Yurt Savunma) grup şirketi UNIROBOTICS tarafından geliştirilen milli uzaktan komutalı stabilize silah (UKSS) kule ailesini, IDEF 23’ten sonra ilk defa yurtdışı fuarında dünyaya tanıtacak.

YENİ PAZARLARA AÇILACAK

CANiK Genel Müdürü Cahit Utku Aral, “İngiltere ve Polonya’da dost ve müttefik ülkelerle yeni anlaşmalara imza atmayı ve yeni pazarlarda yer almayı bekliyoruz. 2024 yılı için siparişlerin İngiltere ve Polonya fuarları ile birlikte hız kazanacağına inanıyoruz. 2023 yılında geçen yıla göre dolar bazında yüzde 45 büyüme hedefimiz var, yeni siparişlerle 2024’te çıtayı daha da yukarıya taşıyacağız. 2024 yılı, CANiK’in iştiraklerinden AEI Systems ve UNIROBOTICS’in senesi olacak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!