Yerli batarya evlere giriyor

Güncelleme Tarihi:

Yerli batarya evlere giriyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2022 07:00

Berlin’de düzenlenen IFA Fuarı’nda 3 bin metrekarelik standıyla 30’uncu kez yer alan Vestel, sürdürülebilirliğe dikkat çekti.

Haberin Devamı

Vestel CEO’su Turan Erdoğan, dünya kaynakları üzerindeki baskının etkilerini azaltma ve dünyayı daha iyi bir yer yapma çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini belirterek, “Çevresel ve sosyal fayda yaratarak, geleceğin ihtiyaçlarını karşılayan ve hayatı kolaylaştıran çözümler üretmek, ana strateji alanlarımızı oluşturuyor. Bu doğrultuda 30’uncu kez katılımcısı olduğumuz IFA’da tüketici elektroniği, beyaz eşyalar, akıllı ürünler, elektrikli araç şarj cihazları, profesyonel ekranlar, otomotiv ve batarya çözümlerinden oluşan yeni ürün yelpazemizi tüm dünyaya tanıtıyoruz” diye konuştu.

TV’DE İŞBİRLİĞİ

Küçük ev aletleri gibi ithal oranının yüksek olduğu ürün gamında yerli batarya üretimi ile ülke ekonomisine katkı sağladıklarını belirten Erdoğan, ”Batarya üretiminde edindiğimiz tecrübemizi şimdi de küçük ev aletlerinde kullanıyoruz. İlk defa kendi süpürgemizde kendi üretimimiz olan batarya kullanacağız. Türkiye’de geliştirdiğimiz teknolojimizi dünyanın 158 ülkesine ulaştırıyoruz. sektörümüzde 24 yıldır aralıksız ihracat şampiyonuyuz. Katma değeri yüksek teknoloji ihracatında Vestel’in payını artırarak, büyümemize devam etmek istiyoruz” dedi. Bu arada Vestel, IFA Berlin’de ABD merkezli Xperi Holding ile işbirliği anlaşması da imzaladı. Anlaşmaya göre Xperi iştiraklerinden TİVo, Vestel’in ürettiği televizyonlarıyla kullanıcıya sunulacak. Akıllı TV’ler, 2023 yılında Avrupa’da satışa sunulmasının hemen ardından Türkiye’ye gelecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!