Yerli 5G mobil şebekesi dünyaya tanıtılacak

Güncelleme Tarihi:

Yerli 5G mobil şebekesi dünyaya tanıtılacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2024 07:00

Ankara’nın sanayi bölgesi OSTİM’de hayata geçirilen Türkiye’nin ilk yerli ve milli endüstriyel 5G mobil şebeke ve Endüstri 4.0 uygulamaları projesi, mobil teknoloji endüstrisinin en prestijli organizasyonlarından biri olan ve her yıl İspanya’nın Barcelona kentinde düzenlenen GSMA Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtılacak.

Haberin Devamı

Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, “5G’ye geçişte yerli ve milli unsurların ana aktör olarak rol alması için işbirliği ve projelerimizle ekosistemi destekliyoruz. İşletmelerin ve KOBİ’lerin küresel rekabette öne çıkmaları için onların dijitalleşme süreçlerine liderlik ediyoruz. Bu hedefle ilk defa çözüm ortaklarımızdan i2i Systems tarafından geliştirilen yerli 5G mobil şebeke ve yerli teknoloji şirketleri olan Nara XR ve IQVizyon’un geliştirdiği Endüstri 4.0 uygulama platformlarını kullanarak kapsamlı bir Endüstriyel Mobil Şebeke kurulumu gerçekleştirmiş olduk. Bu sayede hem şebeke hem de uygulama katmanında yerli teknoloji girişimleriyle güçlü işbirlikleri sağlayarak onları küresel arenaya taşıyoruz.” diye konuştu.

SAVUNMA KADAR KRİTİK

OSTİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın ise, “Haberleşme sektörü, savunma sanayi kadar kritik bir alan. Bu alanda milli teknolojilerin üretilmesi, ülkemizin geleceği adına önemli. Bir platform teknolojisi olan 5G, tüm diğer dikey endüstrileri değiştirecek ve dönüştürecek imkânlar getiriyor. Uçtan Uca Yerli ve Milli 5G Haberleşme Şebekesi Projesi’nde ürünleri görmek bizler için kıymetli. Projeye destek veren tüm kurumlara ve emek veren tüm firmalara şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

 

 
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!