Yerleşim yerleri orman alanından çıktı

Güncelleme Tarihi:

Yerleşim yerleri orman alanından çıktı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2018 01:34

BAŞBAKAN Binali Yıldırım başkanlığındaki 65. Hükümetin son kararlarından biri İstanbul, Kocaeli, İzmir ve Kütahya’da bazı alanları orman sınırları dışına çıkarmak oldu. Bu kararla on binlerce kişinin yaşadığı İstanbul Sultanbeyli ile Maltepe Büyükbakkalköy, Kocaeli Dilovası, İzmir Gaziemir, Aliağa Yalı Mahallesi, Kütahya Tavşanlı Çobanköy’de bazı alanlar, orman sınırları dışına çıkarılarak, vatandaşlara satılacak. Bu alanların iki katı büyüklüğündeki alan ise Orman Bakanlığı’na tahsis edilerek, orman tesis edilecek

Haberin Devamı

Nisanda Orman Kanuna eklenen ‘ek 16.madde’ ile bilim ve fen bakımından orman olarak muhafazasında hiçbir yarar görülmeyen ve tarım alanına dönüştürülmesi de mümkün olmayan yerler ile maddenin yürürlüğe girdiğinde üzerinde yerleşim yeri bulunan ya da oluşturulması uygun olan taşlık, kayalık, verimsiz ve fiilen orman vasfı taşımayan alanların orman alanları dışına çıkarılarak, tapuda Hazine adına tescili hükmü getirilmişti. Orman dışına çıkarılanın iki katı kadar alan da orman tesis edilmek üzere Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na verilecekti.
Önceki gün Resmi Gazete’de yayımlanan kararla İstanbul Sultanbeyli Hasanpaşa ve Mecidiye; Maltepe Büyükbakkalköy; Kocaeli Dilovası’nda Fatih, Cumhuriyet, Turgut Özal, Orhangazi, Mimarsinan 1, 2, 3 ve 4 ile Kayapınar, Başiskele Yuvacık; İzmir Gaziemir Sarnıç (Atıfbey) Mahallesi, Aliağa Yalı Mahallesi; Kütahya Tavşanlı Çobanköy Mahallesinde binlerce metrekare alan orman sınırları dışına çıkarıldı.
Dilovası Belediyesi yetkilileri, kararla binlerce vatandaşın sorunun çözüleceğini belirtti.
Sultanbeyli Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Dinç, yaklaşık 5 bin kişinin yaşadığı bu parseller üzerindeki yapı sahiplerinin tespit edilerek, buraların onlara satılacağını söyledi. Dinç, Sultanbeyli’de tapuda orman görünüp, aslında orman olmayan 250 dönüm yerden 200 dönümünün pazar günü yayımlanan kararla orman dışına çıktığını anlattı.

BAKMADAN GEÇME!